Vrede

Fout
  • Categorie niet gevonden

Nieuws

De Gaza-oorlog van 2014 door de bril van internationaal recht: Oorlogsmisdaden door…

De Gaza-oorlog van 2014 door de bril van internationaal recht: Oorlogsmisdaden door Israël

In een speciale zitting van het Russell Tribunaal voor Palestina (24 en 25/09) kwamen experten en getuigen aan het woord die de jury naar een duidelij...

Read more
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/tijdschrift.VREDE_429xgk-is-232.jpglink
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/vredetelex.telexnavogk-is-232.jpglink
«
»
Loading…

In de focus: Oekraïne

Q & A: De crisis in Oekraïne

Q & A: De crisis in Oekraïne

In deze Q & A doen we een poging om een aantal belangrijke aspecten van de crisis in Oekraïne te duiden. In de komende weken zal deze Q & A verder worden aangevuld en/of geactualiseerd. Op onze website kan u in de rubriek 'In de Focus' een hele reeks artikels vinden met analyses en achtergrond bij de crisis. Alle commentaar of suggesties zijn welkom. Read more

Vrede in actie

Nee aan defensie

Nee aan defensie

Op 26 september 2014 kwamen we om 13 uur samen aan het ministerie van Defensie om ons ongenoegen over de Belgische deelname aan de oorlog in het Midden-Oosten te uiten. Dit is niet de eerste oorlog, er zijn al eerdere oorlogen geweest, namelijk in ... Read more

De Wereldmorgen

Actueel
  • Iedere dag sterven acht migranten tijdens hun tocht naar een ander land. Dat was de voorbije veertien jaar zo. In totaal gaat het om 40.000 doden. Meer dan helft van de migranten stierf tijdens de tocht richting Europa.

  • Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VN werden relevante analyses gemaakt die het neoliberale discours doorprikten. De toespraak van Argentijns president Cristina Fernandez-Kirchner op 24 september was de meest gedenkwaardige. Een samenvatting.

  • De Ecuadoraanse minister van Justitie verontschuldigde zich op 1 oktober 2014 publiekelijk bij de inheemse Sarayaku-gemeenschap voor de schending van de mensenrechten door een olieproject dat in 1996 van start ging.

Uitpers

  • Hoe een land met internationale steun vervalt tot een chaotische puinhoop.

  • Het Midden-Oosten is voor het Westen van groot belang in verband met de energieproblematiek van het imperium: eigen toegang verzekeren tot olie en gas, ontginningsmogelijkheden bieden aan de westerse transnationale ondernemingen, controle over de  toelevering aan concurrenten. Om de politieke puzzel  in deze regio enigszins te begrijpen moeten we minstens teruggaan tot het Amerikaans buitenlands beleid van de jaren 1980.

  • Het NAVO-vazallenkoor met Rasmussen als voorzanger en Obama als dirigent drijft de confrontatiekoers met Rusland op. De grote westerse media worden ingeschakeld om de versluierde oorlogspropaganda mede gestalte te geven. “Rusland voert oorlog tegen Oekraïne”. Met deze slagzin opende NAVO secretaris Rasmussen de persconferentie van de topontmoeting samen met Petro Porosjenko de president van de Oekraïne. 'Russische militairen en tanks vallen de Oekraïense soldaten aan', beweert Rasmussen zonder dat hij een concreet bewijs op tafel kan leggen.

Vrede copyright 2013

Login or Register

LOG IN