Vrede

Fout
  • Artikel niet gevonden
  • U bent niet bevoegd deze pagina te bekijken.

Nieuws

Grote discrepantie tussen ambities voor defensie in regeerakkoord en de 'begrotingstabellen'

Grote discrepantie tussen ambities voor defensie in regeerakkoord en de 'begrotingstabellen'

Uit de begrotingstabellen blijkt dat Defensie volgend jaar 219,8 miljoen euro zou moeten inleveren en 1,15 miljard tegen eind 2018. Als dat klopt dan ...

Read more
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/tijdschrift.VREDE_429xgk-is-232.jpglink
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/vredetelex.telexnavogk-is-232.jpglink
«
»
Loading…

In de focus: Oorlog tegen IS

De ondraaglijke lichtheid van het goedkeuren van een oorlog

De ondraaglijke lichtheid van het goedkeuren van een oorlog

Honderd jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), uit. We zullen het geweten hebben, via de ontelbare reportages op tv, in kranten en weekbladen, door stapels nieuwe gelegenheidspublicaties in de boekenwinkels. Tot en met de talrijke herdenkingsplechtigheden in België en in Europa. Soms tot in het ridicule toe zoals toen de Duitse en Franse presidenten, als kinderen, handje in handje, ... Read more

Vrede in actie

Symposium "Vechten voor vrede"

Symposium "Vechten voor vrede"

Op 15 oktober 2014 ging het tegensprekelijk symposium “Vechten voor de vrede” door in CC De Werf te Aalst. Het initiatief ging uit van het Vredeshuis Aalst & Artsen voor Vrede. Dit symposium was gebaseerd op het gelijknamige boek van Jorg Kusterm... Read more

De Wereldmorgen

Actueel
  • Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede probeerde StampMedia-reporter Miek (19) een week rond te komen met 1,20 euro per dag en hield daarover een videodagboek bij. Hij blikt terug op zijn ervaringen.

  • Volgens Karel Van Eetvelt moeten we dringend alcoholisme op het werk aanpakken. Dat is een uitstekend plan. Wel wil de UNIZO-voorman dit realiseren met een puntensysteem, voor het personeel.

  • Wie wordt op 26 oktober 2014 de nieuwe president van Brazilië: huidig president Dilma Rousseff of Aécio Neves? Wie wil winnen, moet het goed doen in de rijke regio's, maar zonder electorale steun in het arme binnenland lukt het evenmin.

Uitpers

  • Momenteel (5/10/14) wordt het nieuws over de Europese Unie (EU) beheerst door de kwestie van de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie (EC). Jean-Claude Juncker, Luxemburgse christen-democraat, ex-premier van het Groothertogdom en gewezen voorzitter van de Eurogroep, wordt de voorzitter, dat staat vast. Zijn ploeg moet vanaf 1 november het roer overnemen van de Commissie Barroso. De 27 commissarissen waarover Juncker zal beschikken werden door de lidstaten aangeduid; het is aan Juncker om hun bevoegdheden toe te kennen.

  • Een kenmerk van afbrokkelende imperia is dat ze hun machtspositie trachten te behouden door oorlogen te voeren. Dat was zo tijdens het Romeins keizerrijk en is niet anders in het huidige kapitalisme imperium, dat zijn erosie wil tegenhouden met oorlogen en invasies in weerspannige landen die zich niet willen onderwerpen aan zijn dictaten.

  • Hoe een land met internationale steun vervalt tot een chaotische puinhoop.

Vrede copyright 2013

Login or Register

LOG IN