Kalender

Fototentoonstelling: Oost-Congo: beelden van conflict, gezichten van hoop
Evenementen
ma 24 okt 2016

Van 24 oktober tot 3 november 2016 kan je in Herent gaat kijken naar de fototentoonstelling ‘Oost-Congo: beelden van conflict, gezichten van hoop’.

Lezingenreeks: “Hedendaagse politieke islam”
Lezingen
do 27 okt 2016

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor de lezingenreeks over “Hedendaagse Politieke Islam”. Tijdens deze reeks delen nationale en internationale gasten hun inzichten over eigentijdse vormen van politieke islam en de vele vormen van islamitisch activisme in Europa en de Arabische wereld op een interdisciplinaire manier.

Belgen trekken naar kernbrandstoffabriek in Lingen (DU)
Betogingen & acties
za 29 okt 2016
Oproep manifestatie tegen kernbrandstofleveringen aan risicovolle kernreactoren. Help mee Doel droog te leggen!
Lezing en boekvoorstelling Oorlog zonder Grenzen van Ludo De Brabander in Amsterdam
Lezingen
wo 02 nov 2016

Hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

Boekvoorstelling 'Oorlog zonder grenzen' & 'De uitverkoop van Zuid-Amerika'
Lezingen
za 05 nov 2016

Ludo De Brabandere en Raf Custers stellen hun boek voor en gaan in gesprek met het publiek. Filip De Bodt modereert. De boeken worden op deze avond ook te koop aangeboden of kunnen op voorhand worden besteld via 't Uilekot. Leden van Velt vzw en 't Uilekot krijgen 10% korting.

Actie: geen wapendealers in Brussel
Betogingen & acties
do 10 nov 2016

Op 10 november vergaderen wapenhandelaars en politici in Brussel achter gesloten deuren. Op hun agenda: het Europese veiligheidsbeleid.

Gie Goris (MO*) interviewt Peter Frankopan over "De Zijderoutes"
do 10 nov 2016

De Zijderoutes: het begin van de beschaving moet worden gezocht in de vruchtbare vallei tussen de Eufraat en de Tigris, het huidige Midden-Oosten.  De zijderoutes waren geen exotische reeks van verbindingen, maar netwerken, die continenten en de Middellandse Zee tot aan de Grote Oceaan met elkaar verbonden. Langs deze netwerken stroomden ideeën en goederen, maar ook ziekte en dood.

Loop de Vredesloop in Aalst voor Vrede vzw
Evenementen
zo 13 nov 2016

Werken aan vrede vraagt dagelijkse inzet. Zo proberen we om de geplande absurde aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen onder de aandacht te brengen. Prijskaartje? 15 miljard! In de huidige sociaaleconomische realiteit is het meer dan onverantwoord om dergelijke uitgaven te doen. Andere domeinen, zoals onderwijs en zorg, eisen onze aandacht op.

Vluchten naar Europa: de humanitaire invalshoek
Lezingen
di 15 nov 2016

Maandenlang stonden in het nieuws verhalen en beelden centraal van vluchtelingen die via Turkije de oversteek naar de Griekse eilanden waagden. De beelden van wanhopige vluchtelingen die in gammele bootjes op de Griekse kusten aanspoelen, raakten heel wat mensen. Ngo’s schoten in actie, maar er ontstonden ook heel wat spontane initiatieven om mensen uit het water te redden of materiële hulp te bieden. We laten twee ooggetuigen aan het woord. 

© vrede vzw 2016 - website by