Vrede

Fout
  • Categorie niet gevonden

Nieuws

“Irak is een 'failed state'”

“Irak is een 'failed state'”

Interview met Dahr Jamail Op 30 april vinden er verkiezingen plaats in Irak. “De verkiezingen moeten de illusie wekken dat Irak een democratie is. Ie...

Read more
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/tijdschrift.VREDE_COVER_426gk-is-232.jpglink
http://www.vrede.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/vredetelex.telexbanner14gk-is-232.JPGlink
«
»
Loading…

In de focus

Kernwapens Kleine Brogel staan er omdat regering dat wil

Kernwapens Kleine Brogel staan er omdat regering dat wil

De vredesbeweging nodigde de Amerikaans kernfysicus Hans Kristensen uit, de man die uitbracht dat de kernwapens in Kleine Brogel gaan ‘gemoderniseerd’ worden, voor een hoorzitting in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij had een aantal zeer relevante zaken te vertellen over de 'Belgische' kernwapens. Read more

Vrede in actie

Actie van de vredesbeweging ter gelegenheid van het Obama-bezoek aan Brussel

Actie van de vredesbeweging ter gelegenheid van het Obama-bezoek aan Brussel

Op woensdag 26 maart bezocht president Barack Obama de Europese instellingen te Brussel. De vredesbeweging heette hem welkom  op het Brusselse Luxemburgplein. Er kwamen ongeveer 250 activisten opdagen met een duidelijke boodschap aan de 2 Nobelp... Read more

De Wereldmorgen

Actueel
  • Verenigingen en organisaties in Vlaanderen maken zich zorgen over de toenemende regelneverij en de pogingen om protest te bestraffen. Dat bleek op de Lentetop van het Middenveld in Brussel.

  • Er komt eindelijk een einde aan de zeven weken durende staking bij Lanxess. De arbeiders in Zwijndrecht hebben het voorstel van cao dat vakbond en directie overeenkwamen, goedgekeurd.

  • Waar ik het wel wil over hebben is dat de stemtest met haken en ogen aan elkaar zit en soms zelfs compleet in de fout gaat.

Uitpers

  • Het geschil tussen het Westen en Rusland over Oekraïne zou in het belang van iedereen best politiek worden opgelost. Een militaire aanpak zou desastreus zijn. Maar ook een beleid van sancties is wellicht niet de goede weg omdat het zowel Oekraïne zelf in nieuwe moeilijkheden zou brengen, als de westerse belangen zou schaden.

  • De wereld is aan het veranderen. Het geopolitieke gewicht van de dollar als internationale handelsmunt wordt door de westerse Oekraïne-politiek verder ondermijnd daar deze aanleiding geeft tot een intensievere samenwerking tussen Rusland en China op het vlak van energiepolitiek.

  • De mediaberichten over de crisis in Oekraïne wekken de indruk dat het land in een chaotische toestand verkeert en dat niemand er de controle over heeft. Maar is dat wel zo? Laat ons de actoren wat nader bekijken, dan pas kunnen we begrijpen wat de oorzaken zijn, wie achter coulissen aan de touwtjes trekt en wat hun intenties zijn voor het land.

Vrede copyright 2013

Login or Register

LOG IN