Nieuws

Nederland moet onderhandelen over internationaal kernwapenverbod
Artikel

Dankzij het burgerinitiatief van PAX, de ASN Bank en het Rode Kruis voerde de Tweede Kamer in Nederland op 28 april een debat over een nationaal verbod op kernwapens. Een meerderheid van de Kamer wil dat Nederland internationaal gaat pleiten voor een verbod op kernwapens. 

vrijdag 29 april 2016 - PAX Nederland
Nationale betoging tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen
Actieverslag

Met 3000 waren we! Allemaal in Brussel tegen de aankoop van de nieuwe gevechtsvliegtuigen.

woensdag 27 april 2016 - Yannick Beck
"Onze politici kiezen voor veiligheid in plaats van vrede"
Artikel

De gezinskrant De Bond had een interview met Georges Spriet, voormalig Algemeen Secretaris en huidig bestuurslid van Vrede vzw. Die ontdekte dat "de ware vredesmilitant geen houdbaarheidsdatum heeft." Een gesprek over Vrede en verzet met een warme oproep voor de betoging tegen de gevechtsvliegtuigen.

vrijdag 22 april 2016 - Chris Dutry
Militaire uitgaven stijgen wereldwijd
Artikel

Het vermaarde Zweedse vredesonderzoeksinstituut SIPRI schat dat de wereldwijde militaire uitgaven 1.676 miljard dollar bedroegen in 2015. In vergelijking met 2014 is dat een stijging met 1 procent.

zaterdag 16 april 2016 - Ludo De Brabander
Wapenleveringen aan Saoedi-Arabië: medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden?
Artikel

Is een regering die wapens verkoopt - en militaire steun biedt - aan Saoedi-Arabië schuldig aan oorlogsmisdaden in Jemen? De vraag stelt zich in verschillende Westerse landen nu Saoedi-Arabië daar zwaar betrokken is bij een gewapend conflict.

woensdag 30 maart 2016 - Christophe Stiernon
The morning after
Artikel

22 maart 2016: geschokt, geraakt, angstig, bewogen, kwaad, triest, strijdlustig, verslagen, gelaten, gedegouteerd, wraakzuchtig. Al deze emoties bundelen zich in mij – de ene al prominenter dan de andere. Ze wisselen elkaar af en krijgen om beurten de bovenhand.

 

donderdag 24 maart 2016 - Soetkin Van Muylem
Frankrijk sluit deal met Australië voor 12 onderzeeërs
Artikel

Frankrijk sluit deal met Australië voor 12 onderzeeërs

woensdag 27 april 2016 - Yannick Beck
Nationale manifestatie tegen nieuwe gevechtsvliegtuigen krijgt steun van honderddertig organisaties
Persbericht

Honderddertig organisaties scharen zich achter de oproep van de vredesbeweging om zondag 24 april (14u) te betogen in Brussel (Kunstberg/Centraal Station) tegen de geplande vervanging van de gevechtsvliegtuigen.

dinsdag 19 april 2016
Jongleren voor Abu Sakha
Actieverslag

Op zaterdag 16 april kwamen een honderdtal sympathisanten samen om 15 minuten lang te jongleren op het Albertinaplein in Brussel. Hiermee uitten ze hun solidariteit met Mohammed Abu Sakha, de 24-jarige Palestijnse circusartiest die al vier maanden wordt vastgehouden in een Israëlische gevangenis zonder aanklacht of proces. Ook Vrede vzw steunde de actie. Een fotoverslag.

zaterdag 16 april 2016
Vredesconferentie en nationale manifestatie 'geen gevechtsvliegtuigen'
Persbericht

Het Platform 'Geen gevechtsvliegtuigen' organiseert een vredesconferentie in het parlement (15/04) en een nationale manifestatie in Brussel (24/04)

woensdag 13 april 2016 - Platform 'Geen gevechtsvliegtuigen'
Gentenaren mobiliseren voor betoging tegen nieuwe gevechtsvliegtuigen
Actieverslag

Verschillende Gentenaren deelden deze ochtend flyers uit aan pendelaars in station Gent Sint-Pieters. Ze roepen op om  deel te nemen aan de Nationale Betoging tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.

 

dinsdag 12 april 2016
'Het is van belang dat we ons grondig bezinnen over ons antwoord op de terreurdaden'
Opinie

Verschillende militaire interventies in Afghanistan, Irak en Libië hebben geen vrede en stabiliteit gebracht, waarschuwt de gezamenlijke vredesbeweging. 'Toch investeert onze regering binnenkort opnieuw miljarden in datzelfde failliete recept.'

donderdag 24 maart 2016 - Vredesbeweging
© vrede vzw 2016 - website by