Nieuws

FairFin houdt nieuw duurzaamheidsbeleid van KBC tegen het licht
Persbericht

KBC pakte onlangs uit met een nieuw duurzaamheidsbeleid dat veel aandacht kreeg in de pers. Toch waren hier en daar kritische stemmen te horen.

donderdag 22 september 2016 - FairFin
Irak zinkt steeds dieper weg in geweld en chaos
Artikel

Irak dreigt verder af te glijden naar algemene chaos indien geen vooruitgang wordt geboekt met de door premier Haider al-Abadi beloofde hervormingen. Irak strompelt reeds jarenlang van de ene ramp naar de andere. Geweld, onbekwaamheid, corruptie, inertie, buitenlandse inmenging en een niet-inclusieve regering zijn de voornaamste boosdoeners.

donderdag 22 september 2016 - Dirk Adriaensens
De couppoging in Turkije is een mysterie
Artikel

15 juli. Vrijdagavond in Istanboel. Proberen te ontspannen met een film, maar die kan me niet boeien en ik schakel over op de TV. Daar zie ik militairen op de bruggen over de Bosporus. Een ramp? Een aanslag? Op Twitter lees ik over helikopters en vliegtuigen boven Ankara: het kan niet anders, er is een militaire staatsgreep gaande.

donderdag 22 september 2016 - Peter Edel
Bezinning in Duitsland
Artikel

In Duitsland is het tijd voor bezinning – en niet alleen rond de vluchtelingenkwestie. Op het nationale politieke niveau is de doorgaans zelfverzekerde Sigmar Gabriel, voorzitter van de Duitse Sociaaldemocraten (SPD) minder populair dan ooit, net zoals zijn partij, die op het moment van dit schrijven rond de 22% haalt in de peilingen.

woensdag 21 september 2016 - Victor Grossman
90 Vlaamse steden en gemeenten hangen de Vredesvlag op 21/9!
Persbericht

Woensdag 21/9 is het opnieuw ‘Internationale Dag voor de Vrede’, door de VN in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’. Wij hangen de Vredesvlag uit protest tegen de onaanvaardbaar hoge militaire uitgaven. Ontwapen om te ontwikkelen!

woensdag 21 september 2016
Wapenwet moet wijken voor wapenindustrie
Opinie

De Waalse regering verleende een recordbedrag aan wapenlicenties met eindbestemming Saoedi-Arabië ondanks duidelijke criteria in de wapenwetgeving.

dinsdag 20 september 2016 - Ludo De Brabander
Internationale Dag voor de Vrede: foto's 2016

Vandaag is het opnieuw ‘Internationale Dag voor de Vrede’, door de VN in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’.

woensdag 21 september 2016
Wordt België een politiestaat?
Opinie

Bij twee regeringspartijen, NV-A en CD&V, lijkt de verkiezingskoorts te hebben toegeslagen rond het thema veiligheid. Zij het dan op een eenzijdige, repressieve manier. Vooral de NV-A haalt het grof geschut boven in de ‘strijd tegen de terreur’.

vrijdag 16 september 2016 - Ludo De Brabander
Schandalig: Brussel-Stad verbiedt de Koerdistan Cultuurweek.
Opinie

Na het niet-gemotiveerde verbod op enkele activiteiten van de Koerdistan Cultuurweek in Sint-Joost-ten-Node, zijn nu ook de activiteiten van dit evenement op het Spanjeplein verboden. Het Brusselse College heeft geen enkele reden gegeven voor deze beslissing.

 

vrijdag 16 september 2016 - Derwich M. Ferho
Hoe staat het met de boerengemeenschappen in Brazilië?
Dossier

Brazilië zit in turbulent vaarwater. Tegen de achtergrond van het grote politieke verhaal schreef Luc Vankrunkelsven van Wervel (*) een aantal stukken over het lot en de problemen van de familiale boerengemeenschappen die vechten voor hun overleven.

dinsdag 13 september 2016 - Luc Vankrunkelsven
Geen Europese subsidies voor wapenindustrie!
Artikel

Het Europees Netwerk tegen Wapenhandel (ENAAT) roept het Europees parlement en de parlementen van EU lidstaten op om niet in te stemmen met subsidiëring van militair onderzoek vanuit het Europees onderzoeksbudget.

dinsdag 13 september 2016 - Ludo De Brabander
Nucleaire ontwapening: België en Noord-Korea zijn in hetzelfde bedje ziek
Artikel

Niet alleen Noord-Korea maar ook België staat op de rem als het gaat om een algemeen verbod op kernwapens. Is dat niet vreemd voor een land als het onze, dat zegt mensenrechten hoog in het vaandel te dragen?

vrijdag 09 september 2016 - Tom Sauer
© vrede vzw 2016 - website by