Nieuws

Geen gevechtsvliegtuigen! Red de sociale zekerheid!
Artikel

De plannen van de regering om nieuwe gevechtsvliegtuigen aan te schaffen, vormen een rechtstreeks bedreiging van onze sociale zekerheid én onze veiligheid.

vrijdag 21 oktober 2016 - Ludo De Brabander & Samuel Legros
ACTIEOPROEP! Eis van minister Reyders een kernwapenverbod!
Artikel

Stuur nu een mail aan minister Reynders om voor een kernwapenverbod te stemmen! In oktober stemt de VN tijdens de Algemene Vergadering over onderhandelingen voor een internationaal kernwapenverbod. Zweden zal de resolutie steunen, wat doet België?

maandag 17 oktober 2016 - Pieter Teirlinck
België, help de bom te verbieden!
Opinie

Van vandaag tot vrijdag wordt in New York een resolutie onderhandeld die oproept om in 2017 onderhandelingen op te starten over een internationaal kernwapenverbod. België steunt deze resolutie niet.Een verbod is nochtans niet zo revolutionair, vinden wij, de jongerenvoorzitters van de vijf grootste Vlaamse politieke partijen.

woensdag 12 oktober 2016 - Tomas Roggeman, Wim Soons Maurits Vande Reyde , Aaron Ooms, Stefanie De Bock
“Ik was één van in totaal drie regeringsambtenaren die hun job hebben opgegeven uit protest tegen de Irak-oorlog.” Interview met Ann Wright
Artikel

Tijdens de NAVO-top in Warschau ontmoette Vrede op de tegentop van de Poolse vredesbeweging Ann Wright, een zeer gerespecteerde Amerikaanse activiste van 69 jaar oud. Ze was aan boord van de Gaza-flotilla die op 5 oktober geënterd werd door Israël.

vrijdag 07 oktober 2016 - Soetkin Van Muylem
Landen staan klaar om te onderhandelen over een kernwapenverbod
Persbericht

Woensdag 28 september 2016 heeft een groep landen een resolutie ingediend in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om in 2017 multilaterale onderhandelingen te starten die moeten leiden tot een verdrag dat kernwapens verbiedt. Benieuwd hoe België gaat stemmen?

donderdag 29 september 2016 - Belgische Coalitie tegen Kernwapens
Vader van Israëlisch kernwapenprogramma overleden
Artikel

Shimon Peres is overleden. Hij werd 93 jaar. Het regent lofbetuigingen van de internationale politieke elite. Peres wordt geregeld neergezet als een vredesduif en zelf cultiveerde hij dat imago. Maar uit zijn politieke carrière komt een heel ander beeld naar voor.

woensdag 28 september 2016 - Ludo De Brabander
Nieuwe Europese Veiligheidsstrategie in militair kleedje
Artikel

Haast ongemerkt stelde de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie (EU), Federica Mogherini, begin deze zomer de nieuwe Europese Veiligheidsstrategie voor. Het accent ligt daarbij duidelijk op de militaire component.

dinsdag 27 september 2016 - Ludo De Brabander
FairFin houdt nieuw duurzaamheidsbeleid van KBC tegen het licht
Persbericht

KBC pakte onlangs uit met een nieuw duurzaamheidsbeleid dat veel aandacht kreeg in de pers. Toch waren hier en daar kritische stemmen te horen.

donderdag 22 september 2016 - FairFin
Law-Train project. Geen samenwerking met de Israëlische politie!
Dossier

Dossier n.a.v. de deelname van KULeuven aan het “LAW-TRAIN” project.

maandag 26 september 2016 - Herman De Ley
Irak zinkt steeds dieper weg in geweld en chaos
Artikel

Irak dreigt verder af te glijden naar algemene chaos indien geen vooruitgang wordt geboekt met de door premier Haider al-Abadi beloofde hervormingen. Irak strompelt reeds jarenlang van de ene ramp naar de andere. Geweld, onbekwaamheid, corruptie, inertie, buitenlandse inmenging en een niet-inclusieve regering zijn de voornaamste boosdoeners.

donderdag 22 september 2016 - Dirk Adriaensens
De couppoging in Turkije is een mysterie
Artikel

15 juli. Vrijdagavond in Istanboel. Proberen te ontspannen met een film, maar die kan me niet boeien en ik schakel over op de TV. Daar zie ik militairen op de bruggen over de Bosporus. Een ramp? Een aanslag? Op Twitter lees ik over helikopters en vliegtuigen boven Ankara: het kan niet anders, er is een militaire staatsgreep gaande.

donderdag 22 september 2016 - Peter Edel
Bezinning in Duitsland
Artikel

In Duitsland is het tijd voor bezinning – en niet alleen rond de vluchtelingenkwestie. Op het nationale politieke niveau is de doorgaans zelfverzekerde Sigmar Gabriel, voorzitter van de Duitse Sociaaldemocraten (SPD) minder populair dan ooit, net zoals zijn partij, die op het moment van dit schrijven rond de 22% haalt in de peilingen.

woensdag 21 september 2016 - Victor Grossman
© vrede vzw 2016 - website by