Aanbod webshop

Via onze webwinkel bieden we boeken, campagne kledij en vlaggen aan die gerelateerd zijn aan het Vredesthema. Neem een kijkje en bestel jouw producten!

 *** Nieuw: mondmasker voor vredesactivisten ***

 • € 10 (inclusief verzendinsgkosten)
 • Maat: M of L
 • Wassen op 90 °C

Laat de wereld zien dat jij opkomt voor een vredevolle wereld met onze nieuwe mondmaskers. Deze limited edition mondmaskers zijn verkrijgbaar voor 10 per stuk. Wees snel, want op = op.

BOEKEN

Wapenhandel: een business zoals alle andere? - GRIP

Het onderzoekscentrum GRIP legt de complexiteit van de wapenhandel bloot in het stripverhaal 'Wapenhandel: een business zoals alle andere?'. De relatief onbekende sector, waar enorme sommen geld in omloop zijn en waar een cultuur van geheimhouding heerst, roept veel vragen op. Die vragen worden in de strip behandeld door Jean-Claude Van Duyck, onderzoeker van GRIP. Aan de hand van de illustraties van Tomasz wordt dit op een leerrijke, eenvoudige manier overgebracht waardoor het stripverhaal geschikt is voor elke doelgroep.

 • 6 euro (inclusief verzendingskosten)
 • Tijdelijke actie: word lid van Vrede via een domiciliëring en ontvang het stripverhaal gratis! Klik hier voor meer info

 

Weg van Oorlog - Ludo De Brabander

Pamflet n.a.v. 70 jaar Vrede vzw. Over imperiale en ontwikkelingsoorlogen, de invloed van het militair industrieel complex, de Navo en de zes kernwapens die de laatste decennia vermist raakten. Maar ook over de noodzaak van een cultuur van vrede en echte menselijke veiligheid.

"De Pruisische generaal von Clausewitz schreef het al: oorlog is een voortzetting van politiek met andere middelen. Het is een wijdverspreide opvatting. Kijk naar onze geschiedenisboeken waar overwinningen 'heroïsch' zijn, geweld synoniem staat voor 'vaderlandsliefde' en interventies 'humanitair' heten. Of hoe machthebbers vredesactivisten afschilderen als 'radicalen'. Je zou haast geloven dat veiligheid een kwestie van militairen is. In dit pamflet naar aanleiding van zeventig jaar Vrede vzw maakt Ludo De Brabander brandhout van die stelling. In de beste traditie van antimilitaristen als Karl Liebknecht en Jean Jaurès plaatst hij oorlogen in hun context (it's capitalism, stupid!), illustreert hij hoe elke keer opnieuw de geesten gewonnen worden, en toont hij aan wie bij elk conflict als kanonnenvoer dient. Over imperiale en ontwikkelingsoorlogen, de invloed van het militair-industrieel complex, de NAVO en de zes kernwapens die de laatste decennia vermist raakten. Maar ook over de noodzaak van een cultuur van vrede en echte menselijke veiligheid.

 • 15 euro (verzendingskosten: €3.21)
 • Tijdelijke actie: word lid van Vrede via een domiciliëring en ontvang Weg van Oorlog gratis! Klik hier voor meer info

 

Het Koerdisch Utopia - Ludo De Brabander

Op de achterflap staat te lezen: Zijn wereldberoemde boek Utopia beschrijft de Engelse humanist Thomas More een ideale staat. Vijf eeuwen na de publicatie reist Ludo De Brabander door de ‘Democratische Federatie van Noordelijk Syrië’. Hij wrijft zich de ogen uit. Radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme: dan ben je ver van de clichés over de regio. De Brabander is getuige van een uniek experiment op de puinhopen van dit nu al jarenlang door oorlog geteisterde land. Maar tegelijkertijd stelt hij vast dat de weg naar Utopia met hindernissen bezaaid is. Zeker, de alliantie van Koerdische Volksbeschermingseenheden en hun bondgenoten boekt succes in haar strijd tegen Islamitische Staat. Maar wat als IS helemaal verdreven is? De Democratische Federatie van Noordelijk Syrië staat centraal in het geostrategische schaakspel dat regionale en internationale grootmachten in Syrië uitvechten. Een verhaal over mythes en het democratisch confederalisme als mogelijk model voor Syrië

 • 23,50 euro (verzendingskosten: €3.21)

het Koerdisch utopia

 

"Investeer niet in de bom" brochure

Alles wat u moet weten over de 7 banken actief in België die nog steeds investeren in kernwapens.

 • 2 euro (verzendingskosten: €3.21)

 investeer niet in de bom

 

Oorlog zonder Grenzen - Ludo De Brabander

 • € 20  (verzendingskosten: €3.21)

"22 maart 2016. De terreur slaat toe in Brussel. Zoals ze de voorbije maanden ook toesloeg in Bagdad, Ankara, Beiroet, Damascus, Tunis, Sharm el-Sheik en Parijs. Terrorisme kent geen grenzen meer: daar is stilaan wel iedereen het over eens. Maar wie dag in dag, dag uit de waan van de dag volgt, hoort en ziet veel, maar mist de ruime context.

In dit boek (272 p.) toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt. Hij schetst een verhaal over de koloniale opdeling van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, internationale energiehonger, steun aan autoritaire regimes, wapenleveringen en militaire interventies. Die cocktail zorgt voor chaos en geweld in Afghanistan, Irak, Libië en Jemen en dus voor miljoenen vluchtelingen naar de buurlanden en Europa. Maar ook voor een voedingsbodem waarin internationale netwerken van de extremistische jihad goed gedijen. Zo oogsten we onze eigen onveiligheid."

oorlog zonder grenzen

 

Als de Navo passie preekt - L. De Brabander & G. Spriet

 • €5 (verzendingskosten: €3.21)

“De NAVO viert haar 60ste verjaardag. Ontstaan in 1949 als een collectieve defensiegemeenschap, vormde het westers bondgenootschap zich na het einde van de Koude Oorlog om tot een militaire alliantie die ook buiten het eigen grondgebied kan opereren ‘ten dienste’ van de internationale gemeenschap. Zo luidt althans de traditionele retoriek, maar klopt die wel?

Ludo De Brabander en Georges Spriet leggen de echte ontstaansredenen van de NAVO bloot: de organisatie moest de Amerikaanse invloed in Europa na de Tweede Wereldoorlog institutionaliseren, en een militaire structuur creëren die de bescherming en uitbreiding van het kapitalisme moest verzekeren. Na een uitvoerig historisch portret van het bondgenootschap beschrijven de auteurs het streven van de NAVO naar een ambitieuze mondiale rol, gebaseerd op een doctrine van militaire interventie. Ook vandaag nog willen de VS hun statuut van enige grootmacht via de NAVO consolideren, terwijl veel NAVO-leden in eerste instantie hun strategische en economische belangen willen verdedigen. Die heruitgevonden rol leidt tot nieuwe wereldwijde spanningen en werpt vele vragen op. Zorgt de VS-politiek voor tweespalt in de EU? Zijn we op weg naar een nieuwe Koude Oorlog met Rusland? Wat met opkomende machten als China?”

Als de Navo de passie preekt

 

Humanitaire interventies. Mensenrechten als excuus voor oorlog - J. Bricmont

 • €10 (verzendingskosten: €3.21)

“Irak, Afghanistan, Joegoslavië. Het zijn maar enkele voorbeelden van landen waar het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog voor een humanitaire militaire interventie zorgde. Maar zijn ‘humanitair’ en ‘militair’ geen tegengestelde begrippen?

Onder het mom van morele waarden probeert het Westen zijn wil op te leggen aan de wereld. Humanitair imperialisme noemt Jean Bricmont dat. Het discours over mensenrechten en democratie praat de westerse dominantie en inmenging goed. Het is politiek intellectueel bedrog dat een ideologisch paard van Troje wordt in de schoot van de vredesbeweging. En het doet de andersglobalisten vergeten dat de onrechtvaardige economische verhoudingen waartegen zij zich verzetten, door een militaire macht wordt rechtgehouden, in het bijzonder die van de Verenigde Staten.

Humanitaire interventies. Mensenrechten als excuus voor oorlog plaatst deze ontwikkelingen in historisch perspectief en is tegelijkertijd een krachtige politieke en morele kritiek. Jean Bricmont brengt klaarheid in de ideologische verwarring over mensenrechten en over de relatie tussen het Westen en de rest van de wereld.”

humanitaire interventies

 

TEXTIEL

Totebag Bombing for peace of STOP NATO

 • 7 euro (verzendingskosten: €3.21)
 • Bio en faitrade

totebagtotebag nato

 

T-Shirts tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen (bio)

 • Vrouw: S, M
 • Man: L, XL
 • €15 (verzendingskosten: €3.21)

trui vrede

Truien tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen (bio)

 • Unisex: XL
 • €35 (verzendingskosten: €6.90)

 t-shirt vrede

T-Shirts: Oorlog is terrorisme met een groter budget

 • Vrouw: XS, S, M
 • €15 (verzendingskosten: €3.21)

 terrorisme

T-shirts: Democracy, we deliver

 • Vrouw: XS, M, L
 • €15 (verzendingskosten: €3.21)

 democracy

 

Vlaggen

Fiets- of rugzakvlag (ENG)

 • opschrift PEACE
 • 10 cm x 15 cm
 • €1,5 (verzendingskosten: €1,07)

 vredevlag fiets

Gewone Vredesvlag (ENG/FR)

 • opschrift PEACE of PAIX
 • 1 m x 1.5 m
 • €6 (verzendingskosten: €3.21)

 peace vlag

Mastvlag (NL)

 • opschrift VREDE
 • 2 m x 3 m
 • €63,5 (verzendingskosten: €6.90)

 vredevlag

Palestijnse vlag

 • 1 m x 1.5 m
 • €7,5 (verzendingskosten: €3.21

 Palestijnse vlag

 

 

 

© 2021 vrede vzw - website by