Activiteit

datum 
vr 15 Mar 2019
Uur 
9u00
plaats 
Gent 9000
BE
wie 
Youth for Climate
ACTIE || Global Strike For Future

ACTIE || Global Strike For Future

Vrijdag 15 maart, wereldwijde staking voor onze toekomst! Een oproep aan iedereen: jongeren, ouders, grootouders...

In 2015 hebben onze regeringen zich in Parijs verbonden om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden. Drie jaar later is daar bijna niets van te merken! Volgens wereldleiders is drie graden namelijk 'ook nog oké'. Klimaatwetenschappers menen dat zelfs 2 graden opwarming zal leiden tot méér honger, extremer weer zoals droogte, overstromingen en stormen, oorlogen en uitsterving. Om nog maar te zwijgen over de zeespiegel.

Dat de klimaatcrisis iets is wat we allemaal evenveel hebben gecreëerd, klopt niet. Sommige mensen, sommige bedrijven, sommige beleidsmakers weten exact welk prijskaartje hangt aan de gigantische winsten die ze nu maken.

Ook in Gent zorgt een klein aantal vervuilers zoals Arcelormittal voor een immens deel van de uitstoot. Niet de werknemers, de buurtbewoners maar zij die winst maken met deze vervuiling zijn verantwoordelijk!

De politici van vandaag blijven de aankomende milieuramp negeren, omdat ze niet genoeg geven om morgen. Waarom nog leren als de regeringen niet luistert naar de geleerden?

Nieuwe massabetogingen tonen aan dat het menens is. Op 15 maart willen we opnieuw in Gent massaal op straat komen. We roepen op aan alle werkenden om zich aan te sluiten. Zij kunnen de grote vervuilers mee platleggen! Iedereen heeft belang bij een leefbare toekomst!

Want zolang we politici niet dwingen te focussen op wat moet gebeuren, is er weinig hoop. We willen geen vage beloftes of symbolische doelstellingen meer! We willen verandering in de praktijk.

Ook van het Gentse stadsbestuur willen we deze verandering zien. We willen niet dat de gewone bevolking meer moet betalen voor een probleem dat zij niet veroorzaakt heeft. Groen leven is te vaak een luxe van een hippe elite. We willen investeringen in duurzame alternatieven zodat gewone mensen ook ecologischer kunnen leven. Gratis en duurzaam openbaar vervoer is hier een factor in.

Vervoeg ons en staak mee op 15 maart in Gent!

Praktisch:

© 2020 vrede vzw - website by