Activiteit

datum 
za 22 jun 2019
Uur 
13u30
plaats 
Kraankindersstraat 2
9000 Gent
BE
wie 
De Centrale en Dental Mission Afghanistan
BENEFIETCONCERT || Sanghar Suhail & Sara Rasuli voor Dental Mission Afghanistan

BENEFIETCONCERT || Sanghar Suhail & Sara Rasuli voor Dental Mission Afghanistan

Shakiban is een dorp op 35km van Herat ( West-Afghanistan) gelegen langs de hoofdweg naar Iran. Er wonen in de onmiddellijke omgeving 45000 mensen.  Momenteel is er een kleine kliniek waar mensen terecht kunnen voor algemene (basis) medische verzorging, verloskunde en pediatrie.  Er is geen tandartspraktijk aanwezig en dat is een groot probleem. Gemiddeld zijn er 8 mensen per dag die zich aanmelden met tandpijn. En dan spreken we niet van een gevoelige tand maar van echte tandpijn, dikwijls gepaard gaand met abcessen en dergelijke meer.  De dokter kunnen meestalniks anders doen dan pijnstillers en antibiotica voorschrijven. Daarom wil DMA (Dental Mission Afghanistan) - een initiatief van de Gentse tandarts Marc Jeannin - een tandkliniek uitbouwen in Shakiban.  Marc is reeds 4 maal naar Afghanistan gereisd om er het Universitair Opleidingscentrum van materiaal te voorzien en om zelf praktijkopleiding te geven aan de studenten.  

Sangar Suhail

Sangar Suhail is een Afghaanse pop singer-songwriter & componist. Zijn muziek getuigt van sterke Indische invloeden, die ongetwijfeld het resultaat zijn van zijn studies aan de Patiala Gharana Academie in India. Sangar geniet wel wat populariteit 
in Afghanistan en bij de Afghaanse diaspora in Europa.  Sangar verhuisde onlangs van Gent naar Londen waar hij zijn muzikale carriere verder hoopt uit te bouwen ...

Sara Rasuli

Sara Rasuli (artiestennaam van Sima Fazeli) is een Afghaanse zangeres.  Ze zingt vooral over de liefde en dit zowel in het Farsi, Dari, Pasjtoe én het Hindi.

Dental Mission Afghanistan

Doelstelling Dental Mission Afghanistan: Het verlenen van eenvoudige tandheelkundige zorg aan de armsten in Afghanistan. Het belang van tandzorg promoten in scholen met voordrachten en screening van de leerlingen. Tevens het tandheelkundig onderwijs helpen met theoretische uiteenzettingen en het aanleren van klinische vaardigheden.

Praktisch:

  • Datum: 22 juni 2019
  • Plaats: De Centrale (Turbinezaal), Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
  • Uur: 13u30 - 18u00
  • Prijs: 10 euro (vvk) en 13 euro (adk). Uitpas: 7 euro (vvk) en 10 euro (adk). Uitpas kansentarief: 2,60 euro
  • Meer info: via de website van De Centrale
© 2019 vrede vzw - website by