Activiteit

datum 
za 14 okt 2017
Uur 
20u00
plaats 
Kraankinderstraat 2
9000 Gent
BE
wie 
Frontiera vzw
The City's Song - The Ramallah Sessions

The City's Song - The Ramallah Sessions

Twee muzikanten uit Gent, een documentairemaker en een fotograaf vertrekken naar Palestina en brengen een lied mee als geschenk. In Ramallah ontmoeten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maken ze een actueel muzikaal en visueel portret van de stad. The City’s Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een journalistiek met muziek als taal en beeld als drager.

Voor deze episode van The City’s Song trok muzikant en intitiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah, samen met violist Wouter Vandenabeele, filmmaker Jonatan Lyssens en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich intens onder in de stad. Ze wisselden muziek uit, speelden sessies met lokale muzikanten en componeerden op het ritme van de stad. Tegelijkertijd werd het proces gedocumenteerd en maakten de videast en de fotograaf hun eigen ‘song’ over de stad. Het resultaat van dit traject is een uniek filmisch concert van het Belgo-Palestijns ensemble.

Met Thomas Noël (piano, gitaar, compositie) Wouter Vandenabeele (viool, compositie), Shadi Zaqtan (vocals, gitaar, compositie), Ahmed Hawwash (klarinet), François Taillefer (percussie), Lara Rosseel (contrabas), Jonatan Lyssens (video), Sammy Van Cauteren (fotografie).

Praktisch:

  • 14 oktober, 20u
  • De Centrale, Kraankindersstraat 2, Gent
  • Tickets: www.decentrale.be
  • Een productie van Frontiera vzw i.s.m. Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Gemeenschap, Eye on Palestine, Broederlijk Delen, I.C. De Centrale
© 2018 vrede vzw - website by