Activiteit

datum 
zo 18 feb 2018 tot za 24 feb 2018
Uur 
10u00
plaats 
Dok Noord 4F
9000 Gent
BE
wie 
Eye on Palestine
EOP: The Sun of Palestine - George Jackson

EOP: The Sun of Palestine - George Jackson

Voor George Jackson, zoals voor veel zwarte revolutionairen, was de gevangenis een plaats van zowel politiek gevangenschap als radicale opvoeding. Minder bekend is dat Jackson zich ook in deze tijd liet inspireren door de Palestijnse strijd. De geschriften van Palestijnse gevangenen die hem zouden beïnvloeden zorgden nadien voor een jarenlang impact op de Amerikaanse Zwarte Gemeenschap.

Curator Greg Thomas, professor Engelse en Afrikaanse studies aan de Universiteit van Tufts, zette een tentoonstelling op waarbij hij zich laat leiden door de historische en voortdurende verwantschap tussen Palestijnse en zwart-Amerikaanse bewegingen van gevangenen.
George Jackson in the Sun of Palestine, heeft internationale boekomslagen, houtsneden, schilderijen, politieke posters en andere werken gekoppeld aan het leven van Jackson en de Amerikaanse beweging van gevangenen.

Greg Thomas wijst op een gemeenschappelijke taal die wordt gedeeld door zwarte Amerikanen en Palestijnen, voor wie de grootschalige opsluiting van hun gemeenschappen geen kwestie is van misdaad en straf, maar het resultaat is van een systeem dat is ontworpen om hen te straffen voor hun aanwezigheid.

Praktisch

  • 18 februari > 24 februari 2018, telkens van 10u tot 17u (Op 18 februari vanaf 11u)
  • De Expeditie, Dok Noord 4F, 9000 Gent
  • Gratis toegang
  • Meer info: www.underconstructionfestival.org
© 2019 vrede vzw - website by