Activiteit

datum 
za 12 okt 2019
Uur 
16u00
plaats 
Haspelstraat 31
Gent 9000
BE
wie 
Mustafa Aydin, Koerdisch Instituut vzw en Mesopotamié vzw.
EVENEMENT || Koerdisch Cultuurfestival

EVENEMENT || Koerdisch Cultuurfestival

Laat u helemaal onderdompelen in de Koerdische cultuur op dit minifestival van kunst, literatuur, mode, keuken, dans en muziek. Vanaf 16 uur kunt u proeven van Koerdische hapjes en genieten van de kunstwerken van de Iraaks Koerdische kunstenares Avin Kaki en de schilderijen van Yezidi-kunstenares Djamila Gassoian.

Doorlopend is er vrij podium voor Koerdische muzikanten en kunt u boeken kopen aan de boekenstand. Het programma wordt verder gezet met een uiteenzetting over de Koerdische cultuur door mevrouw Karima Omar en een modeshow van Koerdische kledij.

Vervolgens brengt Ludo De Brabander kortverhalen en gedichten van Selhattin Demirtaş, een populaire Koerdische politicus die sinds 2016 opgesloten zit in een Turkse gevangenis. Droom tot slot weg bij het concert van Bi HEVRE, de muziekgroep rond Mustafa Aydin, een Koerdische Aleviet die opgegroeid is in Turkije. In de Alevitische cultuur hoort muziek tot het dagelijkse leven. Mustafa is hiermee opgegroeid en zet zelf mee de traditie verder. Hij zingt vooral Anatolische Koerdische en Turkse liederen en begeleid zichzelf op temburi (saz).

Mustafa speelt sinds enige tijd samen met twee ervaren flamencogitaristen Jan Van Liefferinge en Bert Vermoesen, die beiden in Spanje bij verschillende flamencomeesters zich verdiept hebben in de flamenco. Daarnaast vervolledigt Miran Güney de groep als percussionist en multi-instrumentalist. Miran is net als Mustafa een Koerd afkomstig uit Turkije die diverse instrumenten bespeelt zoals khaval (herdersfluit), gitaar, daf, zang,... Samen speelt deze groep hun eigen arrangementen van Turkse en Koerdische muziek.

De avond wordt georganiseerd door Mustafa Aydin, Koerdisch Instituut vzw en Mesopotamié vzw.

Praktisch

© 2020 vrede vzw - website by