Activiteit

datum 
wo 14 feb 2018
Uur 
19u30
plaats 
Leopoldstraat 6
1000 Brussel
BE
wie 
deBuren
Fatena's Poëziesalon met special guest Abdelkader Benali

Fatena's Poëziesalon met special guest Abdelkader Benali

Stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al-Ghorra.

Deze bijzondere Palestijnse dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in Antwerpen terecht. Naast haar woorden, bracht ze ook haar dromen mee. De grootste? Een literaire ontmoetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten.

Met haar poëziesalon blaast ze nieuw leven in een belangrijke Arabische traditie. De beste dichters van twee werelden gaan met elkaar in dialoog. Nu voor de eerste keer in Brussel!

En dat is niet de enige primeur.

Speciaal voor deze Valentijnseditie hebben we een exclusieve eregaste uitgenodigd: de liefde! Nestel je in onze kussens en laat je inpakken door woorden als warme dekens.

Abdelkader Benali laat recht in zijn hart kijken. Laurens Ham maakt van de natuur zijn muze. Fatena voedt het vuur met haar sensuele poëzie en met het Amsterdamse dichterskoppel Yaser Elzayat en Lamia Makaddam hebben we een Arabische (maar minder dramatische) Sylvia Plath en Ted Hughues in ons midden.

De muzikanten van Damast Duo (Shalan Alhamwy op viool en Jonas Malfliet op accordeon) spelen de soundtrack bij het kloppen van uw hart.

Praktisch

  • Woensdag 14 februari, 19u30
  • deBuren, Leopoldstraat 6 , 1000 Brussel
  • Organisatie: deBuren en VONK&ZONEN, met steun van het Vlaams Fonds der Letteren
  • Meer info en tickets: www.deburen.eu
© 2019 vrede vzw - website by