Activiteit

datum 
di 26 feb 2019
Uur 
20u00
plaats 
Paddenhoek 3
Gent 9000
BE
wie 
Kurdish Institute, Menarg, Vrede vzw, Masereelfonds Gent
FILM: Moviemiento #3 The Prison in twelve Landscapes

FILM: Moviemiento #3 The Prison in twelve Landscapes

The Prison in twelve Landscapes

Vandaag worden meer mensen dan ooit tevoren gevangen gezet in de Verenigde Staten. Een film over de gevangenis waarin we nooit een strafgevangenis zullen zien. In plaats daarvan ontvouwt de film zich als een filmische reis door een reeks landschappen in de VS waar gevangenen te werk gesteld worden binnen de samenleving.

'The Prison in Twelve Landscapes' is een film over plaatsen waar we het minste een gevangenis verwachten: in voortuinen, publieke ruimtes en het alledaagse leven. We zien de bussen die bezoekers naar ver afgelegen gevangenissen brengen, een Californische bergkam waar vrouwelijke gevangenen bosbranden blussen, een kolenstadje in de Appalachen waar de toekomst afhangt van banen in het gevangeniswezen en nog veel andere onverwachte plaatsen.


Link naar de trailer vind je hier:https://vimeo.com/105073038


Moviemiento - een reeks politieke films & documentaires rond het thema verzet.

Wereldwijd komen mensen op allerlei manieren in verzet tegen onrecht, van grote opstanden tot stil protest. Een levensbelangrijk menselijk streven dat nochtans vaak onderbelicht blijft. Daarom brengen wij het in beeld.

Welkom op woe 13/02, woe 20/02, din 26/02 en woe 06/3 om 20u in Film-Plateau voor 4 inspirerende onderwerpen, telkens voorzien van een deskundige inleiding en een nabespreking.

Een fijne samenwerking met: Kurdish Institute of Brussels, Menarg, Middle East and North Afrika Research Group UGent, Vrede vzw en Masereelfonds Gent.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 26 februari
  • Plaats: Filmplateau Gent Paddenhoek 3 9000 Gent
  • Uur: 20 uur
  • Prijs: Gratis

 

 

 

© 2020 vrede vzw - website by