Activiteit

datum 
ma 30 nov 2020
Uur 
19u00
wie 
11.11.11. en partners
FILMVERTONING || The Age of Stupid

FILMVERTONING || The Age of Stupid

Het is 2055 en de klimaatcrisis ontplooit zich tot een globale catastrofe. In de film The Age of Stupid is het vooralsnog fictie. 11.11.11 organiseert maandag 30 november samen met Thomas More Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool en Universiteit Antwerpen een online filmvertoning en nagesprek.

The Age of Stupid is een mix van drama, documentaire en animatie. De film speelt zich af in 2055, in een wereld die wordt geteisterd door een catastrofale klimaatverandering; Londen wordt overspoeld, Sydney brandt, Las Vegas is opgeslokt door de woestijn, het Amazone regenwoud is opgebrand, sneeuw is verdwenen uit de Alpen en de kernoorlog heeft India verwoest. 

Een naamloze archivaris (Pete Postlethwaite) is belast met het veiligstellen van de overgebleven kunst en kennis van de mensheid. Alleen in zijn enorme opslagplaats voor de kust van het grotendeels ijsvrije Noordpoolgebied bekijkt hij archiefbeelden van vroeger en probeert hij te achterhalen waar het allemaal fout is gegaan.

Praktisch

Meer info over het negasprek volgt.

Ingeschreven krijgen tijdig een link en wachtwoord toegestuurd waarmee ze de film kunnen bekijken. Het nagesprek zal verlopen via Zoom. Dit is een gratis evenement, maar inschrijven is verplicht.

Meer info en inschrijven

© 2020 vrede vzw - website by