Activiteit

datum 
do 21 sep 2017
Uur 
0u00
plaats 
Dok Noord 4F 203
9000 Gent
BE
wie 
Vrede vzw
Hang de vredesvlag op de Internationale Dag van de Vrede!

Hang de vredesvlag op de Internationale Dag van de Vrede!

Hang op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, de vredesvlag!

Elk jaar roepen we op om deze dag in de kijker te zetten door de vredesvlag te laten wapperen. Dit jaar leggen we de focus in België op kernwapens.

Waarom?

Er vinden dit jaar multilaterale onderhandelingen plaats in New York die moeten leiden tot een VN-verdrag dat kernwapens verbiedt. Een zeer hoopvol proces waaraan 132 landen deelnemen. Voor het eerst sedert de kernbomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki (1945) wordt er internationaal onderhandeld over een verdrag dat internationaal de productie, het bezit, de transfer en het gebruik van kernwapens moet verbieden. Dit is niet minder dan een historische stap! Het VN-kernwapenverbod zal niet leiden tot de onmiddellijke eliminatie van alle kernwapens in de wereld (en België), maar verhoogt de druk op de kernwapenstaten om werk te maken van ontwapening en verhoogt de druk op financiële instellingen om niet langer in kernwapenproductie te investeren. België neemt echter niet deel aan deze onderhandelingen, in tegenstelling tot buurland Nederland.
Het is daarom belangrijk dat Belgische steden, gemeenten en burgers een signaal geven: ook wij willen een verbod op kernwapens!

Verbod op kernwapens, nu!

Vlag kopen?

We verkopen fietsvlaggetjes met de opdruk 'Peace' (10cm x 15cm), normaal formaat vlaggen met de opdruk 'Peace' (1.5m x 1m) en mastvlaggen met de opdruk 'Vrede' (3m x 2m). Plaats hier je bestelling.

 

© vrede vzw 2017 - website by