Kalender

Aan tafel rond het thema klimaatvluchtelingen
Lezingen
vr 20 jul 2018

Gaan we rond de tafel zitten met gesprekspartner Sarah Verhofstadt, één van de starters van vzw Humain, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Laat ons samen de dialoog aangaan over de toekomst. Zijn we sceptisch? Kunnen we samenlevingsvormen vinden die ons binden i.p.v. verdelen?

Herdenking Hiroshima Nagasaki
Evenementen
zo 05 aug 2018

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Deze twee Japanse steden werden op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigd door een kernbom.

 Benefiet barbecue Vrede vzw
Evenementen
za 01 sep 2018

Op zaterdag 1 september 2018 organiseren we naar goede oude gewoonte opnieuw een barbecue om de werking van Vrede vzw te ondersteunen. We verwelkomen jullie graag om 17 uur op Dok Noord 4F, vanaf 18 uur kunnen jullie aanschuiven om te eten.

ManiFiesta 2018
Evenementen
za 08 sep 2018
De negende editie van ManiFiesta!

ManiFiesta is hét jaarlijkse feest van de solidariteit in België, georganiseerd door het maandblad Solidair en Geneeskunde voor het Volk. Afspraak op 8 & 9 september 2018 in Bredene.

Boekvoorstelling: De kikker laat zich niet koken
Evenementen
vr 14 sep 2018

In de context van economische en politieke crisis in Brazilië brengt Luc Vankrunkelsven verhalen van onmacht en van gezamenlijk verzet.

Internationale Dag van de Vrede
Campagne
vr 21 sep 2018

Op 21 september vieren we de Internationale Dag van de Vrede. We roepen op deze dag op om een week lang de vredesvlag uit te hangen op een zichtbare plaats.

Kick-off 11.11.11-campagne migratie
Campagne
za 22 sep 2018

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar wij elke dag aan werken. Daarom staat ook dit jaar onze campagne in het teken van migratie en vluchtelingen.

 Zuidcafé: Syrië: Zijn burgerorganisaties een teken van hoop?
Lezingen
di 02 okt 2018

Het land helpen overleven en voorbereiden op de wederopbouw van morgen: de opdracht van de civiele maatschappij in Syrië is niet min. Burgerorganisaties spelen hierbij een sleutelrol. Op welke manier gaan zij te werk?

Käthe Kollwitz Vredesloop
Evenementen
za 20 okt 2018

Op zaterdag 20 oktober gaat de 21ste Käthe Kollwitz vredesloop door in Ieper. Dit jaar staat de vredesloop in teken van "apartheidsvrije zones" en de BDS-campagne.

© 2018 vrede vzw - website by