Kalender

Aan tafel rond het thema klimaatvluchtelingen
vr 20 jul 2018

Gaan we rond de tafel zitten met gesprekspartner Sarah Verhofstadt, één van de starters van vzw Humain, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Laat ons samen de dialoog aangaan over de toekomst. Zijn we sceptisch? Kunnen we samenlevingsvormen vinden die ons binden i.p.v. verdelen?

Herdenking Hiroshima Nagasaki
Evenementen
zo 05 aug 2018

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Deze twee Japanse steden werden op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigd door een kernbom.

 Benefiet barbecue Vrede vzw
Evenementen
za 01 sep 2018

Op zaterdag 1 september 2018 organiseren we naar goede oude gewoonte opnieuw een barbecue om de werking van Vrede vzw te ondersteunen. We verwelkomen jullie graag om 17 uur op Dok Noord 4F, vanaf 18 uur kunnen jullie aanschuiven om te eten.

ManiFiesta 2018
Evenementen
za 08 sep 2018
De negende editie van ManiFiesta!

ManiFiesta is hét jaarlijkse feest van de solidariteit in België, georganiseerd door het maandblad Solidair en Geneeskunde voor het Volk. Afspraak op 8 & 9 september 2018 in Bredene.

Internationale Dag van de Vrede
Campagne
vr 21 sep 2018

Op 21 september vieren we de Internationale Dag van de Vrede. We roepen op deze dag op om een week lang de vredesvlag uit te hangen op een zichtbare plaats.

Käthe Kollwitz Vredesloop
Evenementen
za 20 okt 2018

Op zaterdag 20 oktober gaat de 21ste Käthe Kollwitz vredesloop door in Ieper. Dit jaar staat de vredesloop in teken van "apartheidsvrije zones" en de BDS-campagne.

De gevaren van kernwapens in de internationale politiek
Lezingen
do 15 nov 2018

Kernwapens houden de internationale politiek al decennia in hun greep. Professor Internationale Politiek Tom Sauer is gespecialiseerd in internationale veiligheidsvraagstukken.

© 2018 vrede vzw - website by