Kalender

Internationale Dag van de Vrede
Campagne
vr 21 sep 2018

Op 21 september vieren we de Internationale Dag van de Vrede. We roepen op deze dag op om een week lang de vredesvlag uit te hangen op een zichtbare plaats.

Inhuldiging van het Vredespad
Evenementen
vr 21 sep 2018

Op de Internationale Dag van de Vrede huldigen we het Vredespad in aan het Vredesmonument op de Gentsbrugse Meersen. De kinderen van het Groene Drieske geven kleur aan de ceremonie samen met het Gentse koor Karibu.

Ontplooiing van de vredesvlag aan het stadhuis van Mechelen
Betogingen & acties
vr 21 sep 2018

Op vrijdag 21 september ontrollen we een grote vredesvlag aan het gemeentehuis van Mechelen in het kader van de Internationale Dag van de Vrede.

123-Danst voor vrede
Evenementen
vr 21 sep 2018

21 September is het 'Dag van de Vrede'. En wat maakt deze dag nog mooier dan hij al zal zijn? Het beste dansfeest van het jaar!

Peace one Day
Lezingen
vr 21 sep 2018

Peace one day, lezing door Ludo De Brabander

Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Thuis is waar je veilig bent, waar je je geborgen voelt, waar je je eigen zin kan doen, waar je op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n plek zorgt voor onrust, frustratie en zelfs agressie.

Workshop wapenhandel stoppen
Vormingen
za 22 sep 2018

Nodig jezelf eens uit op een wapenlobby evenement. Bereid je voor op deze workshop. Ga zelf naar de conferenties waar wapendealers en beleidsmakers samen komen en bepalen hoe de wereld van morgen eruit zal zien.

Hart boven Hard-dag
Evenementen
za 22 sep 2018

HBH bestaat exact 4 jaar op 22 september (remember de reuzen bij Geert Bourgeois, het kwam nooit meer goed) en is nog steeds de springlevende beweging van burgers en organisaties.

Kick-off 11.11.11-campagne migratie
Campagne
za 22 sep 2018

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar wij elke dag aan werken. Daarom staat ook dit jaar onze campagne in het teken van migratie en vluchtelingen.

Palestijnse Solidariteitsetentje
Evenementen
za 22 sep 2018

Palestina Solidariteit organiseert op 22 september een solidariteitsmaal voor alle sympathisanten. Een perfect moment om geestesgenoten te ontmoeten!

© 2018 vrede vzw - website by