Kalender

HIBAKUSHA GETUIGT | Hiroshima Nagasaki (Nocturne)
Lezingen
di 20 nov 2018

Sadae Kasaoka (86 jaar) getuigt over de atoomaanval op Hiroshima.

LEZING | 70 years of human rights; what about Palestine?
Lezingen
wo 21 nov 2018

Op woensdag 21 november organiseert Gents Actie Platform Palestina een infoavond met John Dugard. John Dugard is een Zuid-Afrikaanse professor internationaal recht en is vooral bekend als rapporteur voor de VN Mensenrechten Commissie.

LEZING | Mondiaal Café: Boycot Israël, een goed idee?
Lezingen
do 22 nov 2018

Al meer dan een halve eeuw wordt Palestina door Israël bezet en worden de mensenrechten van de Palestijnen geschonden. Ook het verzet tegen de bezetting en de strijd voor een leefbare Palestijnse staat duurt al meer dan een halve eeuw.

ACTIE | De conferentie van het Europees Defensie Agentschap
Betogingen & acties
do 29 nov 2018

Op 29 november voeren we geweldloos actie op de conferentie van het Europees Defensie Agentschap in Brussel. Wapendealers en beleidsmakers komen daar samen achter gesloten deuren en bepalen hoe de wereld van morgen eruit zal zien.

DOCU + LEZING | Einddagen Der Mensheid
Evenementen
do 29 nov 2018

Deze documentaire is het sluitstuk van een vijfjarig project waarin de herdenking van WOI in de Westhoek geconfronteerd wordt met recente oorlogsgeschiedenis van over de hele wereld. Centraal staat h

BETOGING | Claim the Climate: Citizen Mobilisation
Betogingen & acties
zo 02 dec 2018

Op 2 december claimen wij in Brussel een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de GROOTSTE KLIMAATBETOGING OOIT in België: CLAIM THE CLIMATE!

BOEKVOORSTELLING | Het Koerdisch Utopia (Gent)
Lezingen
wo 05 dec 2018

In zijn wereldberoemde boek 'Utopia' beschrijft de Engelse humanist Thomas More een ideale staat. Vijf eeuwen na de publicatie reist Ludo De Brabander door de ‘Democratische Federatie van Noordelijk Syrië’. Hij wrijft zich de ogen uit.

 ACTIVITEIT | Lobbytour Wapenhandel
Evenementen
zo 09 dec 2018

Weet u wie er in Brussel aan de touwtjes trekt? Ontdek het op deze alternatieve stadswandeling door de Europese wijk.

LEZING | MO*: 100 minuten voor mensenrechten in 2018
Lezingen
ma 10 dec 2018

‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.’

© 2018 vrede vzw - website by