Kalender

Music for Life: steun Vrede vzw
Betogingen & acties
ma 18 dec 2017

Van 18 tot 24 december 2017 vindt Music For Life plaats, de solidariteitsactie van Studio Brussel in samenwerking met de Koning Boudewijnstichtin

Venster op de wereld: Ludo De Brabander
Lezingen
di 16 jan 2018

Terrorisme kent geen grenzen meer, daar is stilaan iedereen het over eens.

EOP: The Sun of Palestine - George Jackson
Evenementen
zo 18 feb 2018

Voor George Jackson, zoals voor veel zwarte revolutionairen, was de gevangenis een plaats van zowel politiek gevangenschap als radicale opvoeding. Minder bekend is dat Jackson zich ook in deze tijd liet inspireren door de Palestijnse strijd.

  EOP: George Jackson in the Sun of Palestine - brunch + vernissage + talk
Evenementen
zo 18 feb 2018

Processions of the Sun opent met een Brunch in De Expeditie gevolgd door een vernissage van George Jackson. Greg Thomas zal de brunch vervoegen om de tentoonstelling in te leiden en te contextualiseren.

  EOP: I would have liked to tell you
Evenementen
zo 18 feb 2018

Poems of captivity and Liberation

 EOP: Jean Genet, un captive amoureux
zo 18 feb 2018

Jean Genet begeeft zich naar Beiroet met Leila Shahid, de voorzitster van de Unie van Palestijnse Studenten. Op 16 september 1982 richtten Libanese Falangisten een bloedbad aan in de Palestijnse kampen Sabra en Shatila.

5TH Eye On Palestine Keynote Lecture Series - Greg Thomas
Lezingen
ma 19 feb 2018

Deze Keynote onderzoekt de politieke betekenis van een literaire ‘fout’ in 1971 gemaakt in de historische context van de Zwart-Amerikaanse en Palestijnse solidariteit.

EOP: 3000 Nights - Mai Masri
Evenementen
ma 19 feb 2018

Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jonge Palestijnse moeder die bevalt in een Israëlische gevangenis.

EOP: Istiyad Ashbah (Ghost Hunting) - Raed Andoni
Evenementen
di 20 feb 2018

Om zijn geesten te confronteren die hem achtervolgen verzamelt de Palestijnse regisseur, Raed Andoni, een groep ex-gevangenen om een replica van Al-Moskobiya na te bouwen, het hoofdkwartier voor ondervragingen in Israë

© 2017 vrede vzw - website by