Activiteit

datum 
do 19 okt 2017
Uur 
19u30
plaats 
Zebrastraat 32
9000 Gent
BE
wie 
11.11.11, MO* en GONZ
Mondiaal Café | Migratie: Motor van ontwikkeling?

Mondiaal Café | Migratie: Motor van ontwikkeling?

Tesla, WhatsApp, Google, Apple,… Al deze bedrijven hebben één ding gemeen. Ze werden opgericht door succesvolle ondernemers met een migratie-achtergrond. 18% van de grootste bedrijven in de VS werd opgericht door recente immigranten. Volgens de OESO, IMF en de Wereldbank heeft Europa grootschalige migratie nodig om ervoor te zorgen dat onze systemen van sociale zekerheid kunnen blijven voortbestaan. Het staat buiten kijf dat migratie een belangrijke hefboom betekent voor economische ontwikkeling.

Gaat dit echter ook op voor ontwikkelingslanden? Zorgen geldtransfers voor een herverdeling van rijkdom? Keert opgedane kennis op termijn terug naar de landen van herkomst? Zorgt migratie voor meer toerisme? Is migratie een motor van ontwikkeling?

Dit zijn de vragen die we vanavond proberen beantwoorden. We worden hierbij geholpen door een panel van experten: Flor Didden (Beleidsmedewerker Migratie 11.11.11), Paco Sanogo (Diensthoofd Noord, Broederlijk Delen), Ondernemers voor Ondernemers (spreker nog te bevestigen), Internationale Organisatie voor Migratie (spreker nog te bevestigen), European Centre for Development Policy Management (spreker nog te bevestigen). Moderator: John Vandaele (MO*)

Deze avond wordt georganiseerd naar aanleiding van de 11.11.11-campagne rond migratie en vluchtelingen. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering… Oorzaken waar 11.11.11 elke dag structureel aan werkt. Zij vragen daarom een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, een beleid dat verbindt. Meer info over de campagne vind je op www.allemaalmensen.be.

Praktische informatie

  • Donderdag 19 oktober, 19u30, Zebrastraat/Zaal Ned Kahn, Gent. (deuren open om 19u)
  • Prijs: gratis
  • Inschrijven via info@mo.be
  • Organisatie: 11.11.11, MO* en GONZ
© 2018 vrede vzw - website by