Activiteit

datum 
wo 07 Mar 2018
Uur 
20u00
plaats 
Paddenhoek 3
9000 Gent
BE
wie 
Vrede vzw, Koerdisch Instituut, Masereelfonds, Menarg
Moviemiento #1: Landless Maroccans

Moviemiento #1: Landless Maroccans

Moviemiento #1: Landless Maroccans

  • Inleiding en nagesprek: Soraya El Kahlaoui (onderzoekster aan het EHESS)

In februari 2014, werden de huizen van de bewoners van Douar Ouled Dlim, in het midden van een chique buurt in Rabat, ontruimd en vernietigd. Sindsdien weigeren ze om hun land te verlaten en verzetten ze zich tegen deze brutale onteigening. Een aangrijpende documentaire over het recht op land en wat het betekent om ‘burger’ te zijn vandaag in Marokko. 

Moviemiento?

Een nieuwe reeks politieke films en documentaires rond het thema “verzet”, telkens op woensdagavond in Film-Plateau, Gent.

Wereldwijd komen mensen op allerlei manieren in verzet tegen onrecht, van grote opstanden tot stil protest. Een levensbelangrijk menselijk streven dat nochtans vaak onderbelicht blijft. Daarom brengen wij het in beeld.

In maart 2018 bent u steeds op woensdagavond (20u) welkom in de Gentse universitaire filmclub Film-Plateau, voor vier inspirerende en verrassende films, telkens voorzien van een deskundige inleiding en een nabespreking.

Praktisch

  • 7 maart 2018, 20u (bekijk ook het programma voor 14, 21 en 28 maart 2018)
  • Film-Plateau, Paddenhoek 3, 9000 Gent
  • Organisatie: Koerdisch Instituut, Masereelfonds, Menarg (Middle East and North Africa Research Group UGent) en Vrede vzw
  • Info: ann-sophie@masereelfonds.be
© 2018 vrede vzw - website by