Activiteit

datum 
wo 21 Mar 2018
Uur 
20u00
plaats 
Paddenhoek 3
9000 Gent
BE
wie 
Vrede vzw, Koerdisch Instituut, Masereelfonds, Menarg
Moviemiento #3: Miners Shot Down

Moviemiento #3: Miners Shot Down

 Op 16 augustus 2012 werden 34 stakende mijnwerkers doodgeschoten door de Zuid-Afrikaanse politie. Het incident staat bekend als het Marikana bloedbad en was het meest dodelijke geval van politiegeweld sinds de incidenten in Sharpeville in 1960 tijdens de Apartheid.

De politie beweerde te handelen uit zelfverdediging. Deze documentaire vertelt een heel ander verhaal.  

  •  Inleiding en nagesprek: Milton Van Wyk (Musicoloog van opleiding en PhD onderzoeker aan UNISA, werkende als bibliothecaris/musicoloog in De Munt Opera te Brussel)

Moviemiento?

Een nieuwe reeks politieke films en documentaires rond het thema “verzet”, telkens op woensdagavond in Film-Plateau, Gent.

Wereldwijd komen mensen op allerlei manieren in verzet tegen onrecht, van grote opstanden tot stil protest. Een levensbelangrijk menselijk streven dat nochtans vaak onderbelicht blijft. Daarom brengen wij het in beeld.

In maart 2018 bent u steeds op woensdagavond (20u) welkom in de Gentse universitaire filmclub Film-Plateau, voor vier inspirerende en verrassende films, telkens voorzien van een deskundige inleiding en een nabespreking.

Praktisch

  • 7, 14, 21 en 28 maart 2018, 20u00
  • Film-Plateau, Paddenhoek 3, 9000 Gent
  • Organisatie: Koerdisch Instituut, Masereelfonds, Menarg (Middle East and North Africa Research Group UGent) en Vrede vzw
  • Info: ann-sophie@masereelfonds.be
© 2019 vrede vzw - website by