Nieuws

Trump's vinger op de nucleaire knop
Artikel

Kort voor vrijdagmiddag 20 januari 2017 zal een militaire assistent samen met president Obama het Capitool binnentreden met in zijn hand een met leder beklede aluminiumkoffer die de informatie en apparatuur bevat om een kernwapenoorlog te starten.

donderdag 19 januari 2017 - Ira Helfand
Klacht oorlogsmisdaden tegen Tzipi Livni
Persbericht

Op maandag 23 januari, 2017, zou Mevr. Tzipi Livni, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Israël, naar Brussel komen voor een ​​conferentie in het Europees Parlement. Ze heeft inmiddels afgezegd om gezondheidsredenen. De ware reden is wellicht een klacht om oorlogsmisdaden. Hier het persbericht.

vrijdag 20 januari 2017
Abou Jahjah is slachtoffer van censuur
Opinie

Een korte reactie van Dyab Abou Jahjah op een aanslag waarbij een Palestijn met een truck inreed op een groep Israëlische soldaten zorgde voor veel heisa. Zijn steunbetuiging aan een aanslag - 'recht op verzet' - wordt niet getolereerd. Nochtans bieden onze media geregeld een platform aan oproepen tot geweld.

vrijdag 13 januari 2017 - Ludo De Brabander
De EU laat de wapenindustrie langs de kassa passeren
Artikel

Met of zonder Trump, de militaire uitbouw van het Europees Veiligheids- en Defensiebeleid wordt al maanden voorbereid. Een Europees defensiefonds moet de defensie-industrie competitief maken, militair onderzoek financieren en militaire investeringen in het defensieapparaat aanmoedigen.

donderdag 12 januari 2017 - Ludo De Brabander
Ter plaatse trappelen op de COP 22
Artikel

Het droge Noord-Afrikaanse woestijnklimaat vormde de ideale omgeving voor de 22ste Conferentie van de Partijen (COP 22) van de Klimaatconventie van de Verenigde Naties (UNFCCC), die doorging van 7 tot 18 november in Marokko.

vrijdag 30 december 2016 - Soetkin Van Muylem
Banken in België investeren massaal in kernwapens
Opinie

Volgens het recente internationale rapport ‘Don’t bank on the bomb’ investeren in de wereld 390 financiële instellingen samen 498 miljard dollar in 26 bedrijven die kernwapens, produceren, onderhouden of moderniseren.

woensdag 28 december 2016 - Pieter Teirlinck
Ondertussen in Griekenland...
Artikel

Griekenland leek niet weg te branden uit het nieuws tijdens de eerste zes maanden van 2015. De strijd tussen het Griekse volk en de Europese Trojka over de manier waarop de vernietigende economische crisis in het land aangepakt moest worden, werd op de voet gevolgd. Maar hoe zit het nu in Griekenland? 

dinsdag 27 december 2016 - Bruno Tersago
“De enige manier om Syrië bij elkaar te houden is de invoering van een gedecentraliseerd, democratisch en seculier systeem.”
Artikel

Salih Muslim is co-voorzitter van de PYD, de Koerdische politieke beweging die in het noorden van Syrië een autonoom bestuur leidt. In december was Salih Muslim in het Europese Parlement. Journalist Jonathan Steele en ex-diplomaat Carne Ross namen een publiek interview met hem af.

vrijdag 23 december 2016 - Jonathan Steele en Carne Ross
Selectieve Europese verontwaardiging
Artikel

De afgelopen EU-top werd overschaduwd door de dramatische gebeurtenissen in Aleppo. De EU-ministers lieten er hun verontwaardiging de vrije loop maar toonden ook hun onmacht.

maandag 19 december 2016 - Ludo De Brabander
Stop de oorlog
Opinie

In het Midden-Oosten neemt het geweld dramatische proporties aan. In Syrië, Irak en Jemen zijn de afgelopen maanden duizenden onschuldige slachtoffers gevallen.

vrijdag 16 december 2016 - Ludo De Brabander
Acties tegen investeringen in kernwapens in verschillende steden
Actieverslag

Vandaag werd er in verschillende steden geprotesteerd tegen de investeringen van banken in kernwapens.

zaterdag 10 december 2016
Acties tegen investeringen in kernwapens bij hoofdkantoren KBC, ING, BNP Paribas en Deutsche Bank
Actieverslag

Vandaag publiceerde Pax, het nieuwe rapport 'Don’t Bank on the Bomb'. Het rapport toont bankinvesteringen in kernwapenbedrijven van afgelopen jaar. Zo investeerde KBC terug 117 miljoen dollar, BNP Paribas Fortis 9008  miljoen dollar, ING 457 miljoen dollar en Deutsche Bank 5154 miljoen dollar. 

donderdag 08 december 2016
© vrede vzw 2016 - website by