Persbericht
Printvriendelijke versie
90 Vlaamse steden en gemeenten hangen de Vredesvlag op 21/9!
Beeld: Vrede vzw

90 Vlaamse steden en gemeenten hangen de Vredesvlag op 21/9!

Woensdag 21/9 is het opnieuw ‘Internationale Dag voor de Vrede’, door de VN in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’. Wij hangen de Vredesvlag uit protest tegen de onaanvaardbaar hoge militaire uitgaven. Ontwapen om te ontwikkelen!

90 Vlaamse steden en gemeenten, lid van het internationale netwerk Mayors for Peace, steunen de campagne en laten vredesvlaggen laten wapperen. Ook tal van scholen en particulieren hangen de vredesvlag om te protesteren tegen de enorme militaire uitgaven.

 

Onaanvaardbaar hoge militaire uitgaven

Het vermaarde Zweedse vredesonderzoeksinstituut SIPRI schat dat de wereldwijde militaire uitgaven 1676 miljard dollar bedroegen in 2015, een astronomisch hoog bedrag. Alleen al de modernisering en het onderhoud van kernwapens kost het volgende decennium 1000 miljard dollar.

Onze planeet wordt ondertussen bedreigd door talrijke oorlogen, toenemende vluchtelingenstromen, de opwarming van het klimaat en economische, sociale en gezondheidscrisissen.

Het is daarom noodzakelijk dat er werk wordt gemaakt van een heroriëntering van de middelen om aan de echte menselijke behoeften te voldoen, maar daarvoor lijken de noodzakelijke middelen te ontbreken…Ontwapening is dus nodig om ruimte te maken voor ontwikkeling.

Of met de woorden van de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon: “de wereld is over-bewapend en vrede is onder-gefinancierd”.Communicatie:

• Foto’s van de wapperende vredesvlaggen via Twitter #vredesvlag of facebookpagina https://www.facebook.com/events/631623763656390/


Alle info op de campagnepagina: http://www.vrede.be/vrede-in-actie/vredesvlag

 

Perscontact:

Pieter Teirlinck, Pieter@vrede.be, Vrede vzw, Dok Noord 4 F bus 203, 9000 Gent, 09/233.46.88, www.vrede.be


Lijst van Vlaamse steden en gemeenten die de campagne steunen:

Alken, Anzegem, Beernem, Beerse, Beersel, Bekkevoort, Beringen, Bilzen, Bocholt, Bornem, Bree, Bredene, Brugge, Deerlijk, Destelbergen, Diepenbeek, Diksmuide, Dilbeek, Eeklo, Essen, Genk, Gent, Halle, Harelbeke, Hasselt, Hamont-Achel, Herentals, Herenthout, Herselt, Herzele, Heusden-Zolder, Houthulst, Houthalen-Helchteren, Ichtegem, Ieper, Itterbeek & Dilbeek, Jabbeke , Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Koekelare, Koksijde, Kuurne, Laakdal, Laarne, Langemark-Poelkapelle, Leuven, Lokeren, Lommel, Lo-Reninge, Lummen, Maaseik, Malle, Mechelen, Meeuwen, Melle, Mortsel, Nazareth, Neerpelt, Ninove, Nieuwerkerken, Opglabbeek, Oudenaarde, Peer, Pepingen, Puurs, Ravels, Riemst, Rijkevorsel, Ruiselede, Schelle, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Steenokkerzeel, Ternat, Tielt, Torhout, Wachtebeke, Waregem, Wortegem-Petegem, Zelzate, Zonnebeke, Zottegem, Zoutleeuw, Zutendaal

 

steun ons

© 2021 vrede vzw - website by