Actieverslag
Printvriendelijke versie
Actieverslag: Klimaatmars 'Like the sea level we rise'

Actieverslag: Klimaatmars 'Like the sea level we rise'

Op zondag 2 december liep Vrede mee in wat later bleek de grootste klimaatmars te zijn die ons land ooit kende. Het werd, ondanks de druilerige regen, een kleurrijke bonte tocht, samen met 75.000 andere bezorgde mensen. En wij waren er ook bij , omdat Vrede klimaat belangrijk vindt, en omdat vrede en klimaat onlosmakelijk met mekaar verbonden zijn.

Climate Express, de Klimaatcoalitie en BOS+ organiseerden deze betoging waarop 75.000 wandelaars en 5000 fietsers hun stem lieten horen.

De aanleiding voor de klimaatmars was de internationale klimaattop COP24, die zondag in Polen van start ging. 

Het was aanschuiven zondagmiddag in de mensenmassa die een krachtig signaal wilden geven aan het beleid , aan de politiek die te weinig onderneemt. Organisaties, families, kinderen vragen meer ambitie voor een klimaatbeleid.

Zondag was een dag van hoop en solidariteit. Een krachtige boost van samenhorigheid.

De waanzin komt amper 2 dagen later wanneer onze regering beslist tegen een nieuwe Europese richtlijn te stemmen die hogere ambities stelt voor hernieuwbare energie en energiebesparing. Een mes in de rug van de 75.000 betogers. De schaamte voorbij.

De verontwaardiging bij de publieke opinie is groot en er wordt verantwoording geëist. Is dit de erfenis die de regering wil nalaten?

 

steun ons

© 2020 vrede vzw - website by