Actieverslag
Isha Adriaensens
Printvriendelijke versie
Boekvoorstelling: ‘Het Koerdisch Utopia’ (Gent en Brussel)

Boekvoorstelling: ‘Het Koerdisch Utopia’ (Gent en Brussel)

Naar aanleiding van het nieuwe boek van Ludo De Brabander zakten op 5 december ruim 45 nieuwsgierigen af naar De Expeditie in Gent, dat decor stond voor de boekvoorstelling van ‘Het Koerdisch Utopia’. Op 11 december werd het boek in het Brusselse 'Le Space' voorgesteld, dat opnieuw heel wat kijklustigen lokte.

De auteur van onder andere ‘Oorlog zonder grenzen’ en ‘Als de NAVO de passie preekt’ ging voor de gelegenheid in gesprek met Marlies Casier (prof. verbonden aan de UGent, die onder andere onderzoek doet naar de Koerdische kwestie).

Ludo vertelde ons met veel enthousiasme een zeer genuanceerd verhaal over de kwestie. Een verhaal over radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme. Maar de weg naar Utopia is uiteraard niet zonder hindernissen bezaaid zo werd duidelijk.

Het publiek was na het gesprek niet bang om nog enkele kritische vragen of bedenkingen naar de twee af te vuren.

Na afloop van de boeiende en interactieve voorstelling repte het publiek zich naar de boekenstand om een exemplaar te kunnen bemachtigen van het nieuwe boek en werd er met een drankje in de hand nog gezellig nagepraat. Een meer dan geslaagde editie van het Vredescafé!

Wie de boekvoorstelling nog eens wilt herbeleven kan dit via het onderstaand filmpje, het tweede deel vind je hier.

Het boek is tevens beschikbaar op de webshop van Vrede.

Deze boekvoorstellingen waren een initiatief van EPO Uitgeverij, Vrede vzw, Kurdish Institute Brussels en Masereelfonds. Met de steun van Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek.

 

steun ons

© 2020 vrede vzw - website by