Image
Geen nieuwe gevechtsvliegtuigen. Doe mee!
Beeld: Platform Geen Gevechtsvliegtuigen
Geen nieuwe gevechtsvliegtuigen. Doe mee!
4 minuten

Onze regering wil de F-16's vervangen door nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wij zijn hier uiteraard niet mee akkoord. Miljarden moeten besparen en dan 6 miljard euro uitgeven aan gevechtsvliegtuigen? Die vlieger gaat niet op! Om onze eis tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen kracht bij te zetten gaan we volgende dagen de straat op, ongetwijfeld ook in uw buurt. Alle hulp is welkom! U kan natuurlijk ook ingevulde petitieformulieren ophalen binnen uw organisatie, in uw straat, op uw werk... download het formulier hier. Het is een zeer laagdrempelige manier om met de mensen te discussiëren over deze zotte uitgaven.

De regering Michel wil nieuwe gevechtsvliegtuigen kopen. Kostprijs: 6 miljard. Een studie van de universiteit Antwerpen toont aan dat de Belgische bevolking geen neiuwe 'jet fighters' wil. Gevechtsvliegtuigen zijn de slechtst mogelijke investering als we echt een bijdrage willen leveren tot vrede en stabiliteit. Zes miljard euro voor gevechtsvliegtuigen die we niet nodig hebben, terwijl bespaard wordt op onderwijs, gezondheidszorg, cultuur, ...? Dat is waanzin!

Meer dan honderd organisaties ondertekenden de platformtekst tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Een werkgroep ging intussen aan de slag om de campagne tegen deze miljardenaankoop uit te werken.

Doe mee! Hieronder leest u wat u kan doen om samen met ons de campagne vorm te geven:

     -  verzamel mee handtekeningen voor de petitie

     -  roep mee op voor de vuurkrachtacties op 20 december

     -  verzamel mee quotes en videoboodschappen tegen de miljardenaankoop

50.000 handtekeningen tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen

Om onze eis tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen kracht bij te zetten zijn we gestart met een petitie. We spreken af op onderstaande manifestaties en evenementen om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

- Op 10 december vatten we post aan de Universiteitsstraat in Gent. Op 12 december vindt u ons aan de Blandijn. We spreken op beide dagen af om 9u30 aan de trappen van de Blandijn (Gent). Kan u aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar nick@vrede.be.

- Op 10 december vindt in Brussel de Solidariteitsbrunch van Hart boven Hard plaats. Tafelt u gezellig mee en wil u ook een engagement opnemen tegen de nieuwe gevechtsvliegtuigen? Hannes ontvangt u graag, stuur alvast een mailtje naar hannes@vredesactie.be.

- Op 14 december is er het festival Alles van Waarde aan het Sint-Jacobs te Gent (vanaf 15 uur). Op dit volksfeest tegen de besparingspolitiek organiseren we een geldverbrandingsactie waar we ons ongenoegen uiten door samen 6 miljard euro te verbranden en we gaan ook rond met onze petitie. Hier kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Kan u ons team versterken? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar maxim@vrede.be.

- Er is ook nog de nationale staking op 15 december. Vrede vzw sluit zich aan bij Hart boven Hard Gent met een piket aan de Vooruit (van 8.00 uur tot 17.00 uur). We fietsen met Hart boven Hard mee
langs de stakingspikketten (deze vertrekt om 10.00 uur). Afspraak om 10 uur aan de Vooruit, einde voorzien om 17.00 uur. Ook hier voorzien we petitiebladen en stylo's. Fietst u mee tegen de rechtse regering, licht dan maxim@vrede.be in.

- op 19 december is er de D19-20 betoging in het Europees kwartier te Brussel. Er wordt actie gevoerd voor een sociaal, ecologisch en democratisch Europa. Stop TTIP, CETA, TISA! De regering moet er zijn voor de bevolking en niet voor de multinationals en lobbyisten! Wil u mee betogen en petities ophalen? Afspraak om 7u aan het kruispunt van de Blijke Inkomstlaan / Wetstraat. Laat zeker iets weten aan Mario Franssen. U kan hem telefonisch bereiken op het nummer 0498 54 16 42 of stuur hem een e-mail mario.franssen@intal.be

Wil u zelf petities ophalen in uw buurt? Download hier onze petitie.

20 december: vuurkracht

Druk deze biljetten af, deel ze uit en steek ze in brand, maak er een foto van, samen met de banner en post de beelden op #geengevechtsvliegtuigen of deel ze op de facebookpagina van het platform tegen de nieuwe gevechtsvliegtuigen. Toon uw verzet tegen de rechtse regering en haar oorlogsambities!

Meer info: geengevechtsvliegtuigen@vredesactie.be

 6 miljard voor nieuwe gevechtsvliegtuigen kan beter besteed worden aan ..."

In een periode van algemene besparingen en economisch crisis zal onze volgende regering beslissen of ze zes miljard uitgeeft aan nieuwe gevechtsvliegtuigen. Zes miljard, dat is waanzin. U weet ongetwijfeld wat beters te doen met zo'n bedrag.

Beantwoord de vraag van 6 miljard op geengevechtsvliegtuigen@vredesactie.be


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.