Artikel
Printvriendelijke versie
HERDENKING - Hiroshima en Nagasaki - zondag 4 augustus - Gent

HERDENKING - Hiroshima en Nagasaki - zondag 4 augustus - Gent

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Welkom vanaf 21u in de Sint-Niklaaskerk en om 22u aan de Korenlei.

Twee Japanse steden werden op het einde van de tweede wereldoorlog vernietigd door een kernbom. We herdenken niet alleen de slachtoffers van oorlog en kernwapens, maar roepen ook op om dit verschrikkelijke wapen eindelijk te verbieden. 

 

Programma

 • 21u: Gratis orgelconcert

  In de Sint-Niklaaskerk kan u luisteren naar een uitvoering door het orgelconcert “Ten Millennium Future”. Dit stuk werd geschreven in opdracht van een vredesorganisatie uit de Verenigde Staten. De achterliggende gedachte is: "Willen we als mensheid over 10.000 jaar nog bestaan of niet? Zo ja, hoe gaan we dan NU in actie schieten om dat mogelijk te maken?"

 • 22u: Cello, zang en kaarsen op het water

  Aan de Korenlei plaatsen we lampionnen op het water voor alle oorlogsslachtoffer en in het bijzonder voor de slachtoffers van de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki, 74 jaar geleden. Sopranen Anna Pardo en Kyoko Ishida, onder begeleiding van celliste Eline Duerinck, zorgen voor stemmige livemuziek op een gondel. Het stadbestuur (waarnemend burgemeester Filip Watteeuw) en de organisatie zal de aanwezigen ook kort toespreken. Wanneer breekt ook ons land een lans voor een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld?

 

Praktisch

 • Datum: 4 augustus 2019

 • Plaats: Sint-Niklaaskerk en Korenlei Gent

 • Uur: 21u00 tot 22u30

 • Meer info: www.vredesoverleggent.org & www.vrede.be 

 • Perscontact: Pieter Teirlinck  Pieter(at)vrede.be 

steun ons

© 2020 vrede vzw - website by