Image
Militair embargo Israël op 1 mei-optocht
Foto: Militair Embargo
Militair embargo Israël op 1 mei-optocht
Actieverslag
1 minuut

Als Noord-Zuidbeweging en vredesbeweging ondersteunen Intal en Vrede vzw de eisen van de arbeidersbeweging. Een rechtvaardige wereld gaat hand in hand met internationale solidariteit en vrede.

Intal Gent liep samen met vzw Vrede in een gezamenlijk blok achter het spandoek 'Stop wapenhandel met Israël - Voor een militair embargo van Israël'. Israël bezet al 45 jaar illegaal de Palestijnse gebieden, toont geen enkel respect voor de beslissingen van de Verenigde Naties en is al verschillende keren beschuldigd van oorlogsmisdaden. Toch blijkt dit land een van de belangrijkste actoren te zijn op de wereldwijde wapenmarkt zowel op vlak van productie als van export en import. We eisen een militair embargo als reactie tegen Israëlische militaire bezetting van de Palestijnse gebieden en om het illegale en criminele gebruik van militair geweld tegen Palestijnen te stoppen.

We haalden petities op, deelden flyers uit en vormden een sterk blok zodat onze roep voor een rechtvaardige, solidaire en vredevolle wereld luid weerklonk!


Klik hier voor een fotoreportage op de website van intal

Je kan ook de foto's bekijken op de FB-pagina van de campagne militair embargo Israël


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.