Nieuws

Wie vindt bommenwerpers belangrijker dan zorg, welzijn en cultuur?
Opinie

Opnieuw komen er duizenden werknemers uit de zogenaamde non-profitsectoren op straat. Ze willen dat er extra geïnvesteerd wordt in zorg, welzijn en cultuur. Geen middelen, zo luidt het verdict. Maar die zijn er blijkbaar wel voor de aankoop van oorlogsmaterieel.

dinsdag 21 maart 2017 - Michael Vandenbroucke
"Verover de harten met consequent pleidooi voor solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkheid"
Opinie

Hard boven Hart en Kunstencentrum Vooruit organiseerden een 'Samen-Top' met de cultuursector en het middenveld. In een verrechtsend Europa hebben we bruggen en gezamenlijke strategieën nodig. Ludo De Brabander (Vrede vzw) sprak er een opwarmende tafelrede uit. Hierna de tekst.

woensdag 15 maart 2017 - Ludo De Brabander
Vredesactivisten brengen onverwachts bezoek aan de ambtswoning van de premier
Persbericht

Vredesactivisten nodigen zichzelf uit bij premier Michel, na diens weigering om in gesprek gaan met vertegenwoordigers van het platform dat zich verzet tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen ter vervanging van de F-16’s.

vrijdag 10 maart 2017
Jemen, zes jaar later
Artikel

Deze week is het zes jaar geleden dat de Jemenitische bevolking in opstand kwam tegen de hoge werkloosheid, economische malaise, corruptie en plannen om de zoon van toenmalig president Saleh als opvolger klaar te stomen. Het land is in een lang aanslepend gewelddadig en vergeten conflict verwikkeld geraakt.

maandag 27 februari 2017 - Ludo De Brabander
ACTIEOPROEP! Mail onze regering: België steun kernwapenverbod!

In 2017 zullen in New York onder VN-auspiciën onderhandelingen starten over een kernwapenverbod. België zal wellicht niet deelnemen aan de onderhandelingen. Stuur een mail naar onze regering: België moet de onderhandelingen steunen en haar streven voor een kernwapenvrije wereld eindelijk hard maken!

maandag 13 februari 2017 - Pieter Teirlinck
Foto verslag: Bezoek aan premier Michel
Actieverslag

Fotoverslag van vrijdag 10 maart. De regering weigerde in gesprek te gaan met vredesactivisten omtrent de aankoop van de nieuwe gevechtsvliegtuigen. De activisten nodigde zichzelf dan maar uit voor een actie aan de premier's ambtswoning.

 

maandag 13 maart 2017
Actieverslag: Tijd voor een nieuwe stroom
Actieverslag

Zaterdag 11 maart kwamen er zo’n 400 mensen samen in Antwerpen voor groene stroom en de sluiting van de kerncentrales.

maandag 13 maart 2017
Wereldvreemde beslissing
Opinie

Wie denkt dat met de beslissing van het Europees hof over het uitreiken van humanitaire visa veel onheil werd afgewend, mag zichzelf gerust het label wereldvreemd opkleven.

dinsdag 07 maart 2017 - anoniem
De Belgische antiradicale Islambeweging bestaat wel degelijk

De radicale islam is in opmars. Volgens Thierry Limpens en Peter Van Breusegem heeft wanbeleid het extremisme sterker gemaakt, maar mogen we niet vergeten dat de overgrote meerderheid moslims vreedzame gelovigen zijn.

zaterdag 25 februari 2017 - Thierry Limpens en Peter Van Breusegem
'We weten wat de gevolgen kunnen zijn wanneer presidenten om politieke redenen onwaarheden verspreiden'
Artikel

Reactie op Amerikaans president Donald Trump die in een interview met Reuters onder andere zei dat 'als landen toch kernwapens hebben, de Verenigde Staten er de meeste moeten hebben'.

vrijdag 24 februari 2017 - Pieter Teirlinck
Amerikaans bevel voor hogere defensiebudgetten komt Europese leiders goed uit
Artikel

VS vicepresident Mike Pence eiste tijdens zijn doortocht in Brussel van de Europese NAVO-lidstaten: “Uw budgetten moeten dringend omhoog”. Een oproep ten bate van de wapenindustrie in tijden van harde besparingen wordt omgetoverd tot 'noodzaak'. Het helpt de militarisering van de EU vooruit.

dinsdag 21 februari 2017 - Ludo De Brabander
Vredescafé #2: De Koerdische kwestie
Actieverslag

Op 15 februari ging voor de tweede keer het vredescafé door in De Expeditie. Deze keer stond de Koerdische kwestie centraal.

maandag 20 februari 2017
© vrede vzw 2016 - website by