Image
Vrede vzw op de Gentse Feesten
Foto's: Vrede vzw
Vrede vzw op de Gentse Feesten
2 minuten

 Vrede vzw stond acht dagen op de Gentse Feesten. We stonden met een tentje in de Bibliotheekstraat en met enkele boeken en proefnummers van het tijdschrift aan de Attac-boekenstand op de Gentse Feestendebatten. We probeerden vooral het tijdschrift en onze vlaggenactie (voor meer info klik hier) in september onder de aandacht te brengen, en dat liep goed. Er moeten nog veel meer vlaggen verkocht worden, hou jullie zeker niet in, maar de reacties op de actie waren ronduit enthousiast en bemoedigend.

Vlaggen zijn beschikbaar in groot en klein formaat aan resp. 6 en 2 euro. 

Op 21 juli heeft het GAPP (Gents Actie Platform Palestina) een dagje de stand overgenomen. Griet Deknopper kwam vertellen over haar ervaringen op de vloot die eind mei de blokkade van Gaza wou doorbreken en voor de kust van Gaza gewelddadig geënterd werd in internationale wateren. Het Israëlische leger doodde hierbij 9 vredesactivisten.

Toch is er nog steeds veel moed en animo om fondsen te verzamelen om een nieuwe vloot samen te stellen. De vrijwilligers van GAPP en Vrede hebben de hele namiddag toelichting gegeven bij de actuele gebeurtenissen en het aanslepende conflict tussen Israël en Palestina. Er waren kaarten die de situatie ter plaatse in beeld trachten te brengen, enkele Nederlandstalige boeken die het conflict verder toelichten en materiaal over de verschillende campagnes die lopen rond Israël/Palestina (waaronder de  BDS campagne).

Nog tot zondag 25/07 van 15u tot 19u kun je ons vinden in de Bibliotheekstraat (straatje tussen het rondpunt bij Sint-Jacobs en het Baudelopark) en gratis proefnummer van ons tijdschrift kun je ook verkrijgen aan de stand bij de Gentse Feestendebatten in de Minnemeers tot maandag 26/07.

 Bekijk alle foto's op de faceboopagina van Vrede of GAPP.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.