Image
Vrijheid voor het Sahrawi volk!
Beeld: Belgisch Comité voor Steun aan het Sahrawi Volk
Vrijheid voor het Sahrawi volk!
Actieverslag
2 minuten

Enkele tientallen burgers en vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld gaven vandaag gehoor aan de oproep van het Belgisch Comité voor Steun aan het Sahrawi Volk, voor een manifestatie in de Europese hoofdstad naar aanleiding van de 40e verjaardag van de triestige 'Groene Mars' van 6 november 1975 en de beschamende Akkoorden van Madrid op 14 november 1975.

De boodschap van de manifestanten voor de zetel van de Verenigde Naties (VN) in Brussel was duidelijk: “40 JAAR, BASTA / REFERENDUM NOW !”. Ze herinnerden de VN aan de engagementen die ze 24 jaar geleden heeft genomen.

De voorzitter van het Comité, Pierre Galand, heeft een ondubbelzinnige brief bezorgd aan de directrice van het Ontwikkelingsprogramma van de VN (UNDP): “De VN heeft er zich bijna een kwarteeuw geleden toe verbonden om met het akkoord van beide partijen, Marokko en het Polisario Front, binnen de 2 jaar een referendum te organiseren in het kader van het zelfbeschikkingsrecht van de Sahrawi onder de auspiciën van MINURSO. Door toe te geven aan de vertragingstactieken van Marokko en aan de druk van Frankrijk, heeft de VN ernstig gefaald in haar verplichtingen.”

Aan de vooravond van de 40e Europese solidariteitsbijeenkomst, Eucoco, benadrukken we het belang van de vrije meningsuiting van de Sahrawi. Er moet een einde komen aan de bezetting, de kolonisatie, de muur van de schande en de illegale ontginning van de natuurlijke rijkdommen van de Westelijke Sahara door Marokko.

manifestatie Sahrawi1

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.