Image
Wake voor Gaza flotilla slachtoffers
Beeld: Free Gaza movement
Wake voor Gaza flotilla slachtoffers
1 minuut

Dit artikel werd overgenomen vanop http://www.lef-online.be

Wake voor Gaza flotilla slachtoffers
Donderdag verzamelden een paar honderd actievoerders op het middaguur aan het Brusselse Schumanplein om de slachtoffers van de Israëlische piraterij te gedenken en van de Europese instellingen te eisen dat zij Israël onder druk zouden zetten om de blokkade van Gaza op te heffen.

Pierre Galand, voorzitter van de “Association Belgo-Palistinienne” formuleerde de eisen van de actievoerders t.a.v. de Europese Commissie, Europese Raad en Europees Parlement en t.a.v. de Belgische regering.

Europa moet het samenwerkingsakkoord met Israël opschorten tot dit land het Internationaal recht naleeft en zich dus schikt naar de resoluties van de Veiligheidsraad van de VN. België moet in de Europese instellingen deze politiek bepleiten.

Na deze korte toespraak werd één minuut stilte in acht genomen om de 9 dodelijke slachtoffers te gedenken van de brutale aanval van een schip met vredesactivisten in internationale wateren.

Daarna zakten de manifestanten af naar de berm tussen het gebouw van de Europese Raad en het gebouw van de Europese Commissie. om er luidkeels hun ongenoegen te laten blijken.

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.