Activiteit

datum 
za 06 okt 2018 tot za 03 nov 2018
Uur 
12u00
plaats 
Luxemburgplein
1000 Brussel
BE
wie 
Rise for the Climate
 Rise for Climate Belgium

Rise for Climate Belgium

Vanaf zaterdag 8 september, zal elke maand een burgermobilisatie plaatsvinden in Brussel om de Europese en Belgische beleidsmakers te dwingen om de noodzakelijke maatregelen te treffen, met de massa-actie voor de COP24 als hoogtepunt op zondag 2 december.

We willen hen voor de feiten stellen: 2,5 jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, heeft de Europese Unie haar klimaatdoelstellingen amper bijgesteld. In België leidt een gebrek aan politieke wil en samenwerking ertoe dat onze uitstoot weer stijgt sinds enkele jaren.

Afspraak

De extreme droogte en branden van deze zomer tonen aan dat de voorspelde klimaatcatastrofes die wetenschappers al jaren voorspellen zullen toenemen. Als je wilt handelen om het klimaat, de biodiversiteit en de mensheid te redden...

... kom dan naar de eerste editie van deze burgermobilisatie die we ondersteunen met de Klimaatcoalitie. Die dag zullen er wereldwijd honderden acties plaatsvinden in het kader van de oproep van 350.org: www.riseforclimate.org. Een week later komen lokale actoren uit de hele wereld immers bijeen in Californië voor een globale klimaattop: globalclimateactionsummit.org .

Programma

  • 12u: verzamelen: neem potten, pannen, etc mee om lawaai te maken en op te warmen
  • 12u10: inleiding door organisatoren en Klimaatcoalitie + groepsfoto: neem zoveel mogelijk affiches en banners mee in het thema van een kruis (neen aan fossiele energie) en een zon (ja aan hernieuwbare energie). Dit zijn de symbolen die over ter wereld gebruikt worden voor deze actie.
  • 12u30: pick-nick en open micro voor NGO's, burgers, artiesten (1 min elk)
  • 13u30: slotwoord en aankondiging van komende mobilisaties

Materiaal

Download het beeld van de actie voor op je Facebook-pagina, je website en mails in deze map.

Meer info

Praktisch

© 2018 vrede vzw - website by