Activiteit

datum 
za 27 okt 2018
Uur 
12u00
plaats 
Emile Braunplein
Gent 9000
BE
wie 
Silence For Peace
Silence for Peace; Sit-in

Silence for Peace; Sit-in

Op zaterdag 27 oktober zitten burgers bijeen in stilte (Emile Braunplein, onder de Stadshal van Gent) omdat zij ervaren dat stilte een belangrijke voedingsbron is voor vredevol samenleven, omdat stilte ruimte biedt voor echte verandering. We nodigen je van harte uit om je bij dit initiatief aan te sluiten.

De sit-in beoogt een inspirerende mix van diverse leeftijden, achtergronden, culturen en levensbeschouwingen. De actie wil een andere boodschap laten doorklinken temidden van toenemende drukte en versnelling. Tegelijk kan het samenkomen in stilte in de openbare ruimte ieders persoonlijke stiltebeleving en -praktijk verdiepen en verruimen.

Neem deel door mee in stilte te komen zitten op het plein, voor een korte of langere tijd. Je kan aansluiten tussen 12u en 18u, wanneer en zolang je dit zelf wenst. Omdat we vermoeden dat jij meer dan gewone affiniteit hebt met dit thema doen we op jou beroep om het initiatief de komende weken mee bekendheid te geven.

Zie je de kans om dit initiatief op één of andere wijze te verbinden met de eigen activiteitenkalender? Of te versterken met een (nieuw) initiatief van jouw organisatie of je ruimer netwerk? Neem dan zeker contact met ons op. De sit-in valt samen met het weekend van de jaarlijkse dag van de stilte in Vlaanderen en Nederland.

Het opzet wordt gecoördineerd door de sociaal-culturele beweging Waerbeke in opdracht van de stichting Silence for Peace en is een samenwerking van diverse partnerorganisaties.

Na afloop van de sit-in om 19u hopen we de trekkers van organisaties en praktijkgemeenschappen die zich aangesproken voelen door de kracht van stilte samen te brengen op een informeel netwerkmoment. Hier kunnen plannen groeien rond de verdere integratie van stiltebeleving in het maatschappelijke leven.

Meer info

Praktisch

  • Datum: zaterdag 27 oktober 2018
  • Plaats: Emile Braunplein Gent
  • Uur: 12 u-18u
  • Gratis

 

© 2020 vrede vzw - website by