Campagne tegen kernwapens

Campagne tegen kernwapens

Nog steeds bedreigen 15000 kernwapens het voortbestaan van mens en planeet. De kernwapenarsenalen worden gemoderniseerd, dat kost miljarden euro's en zadelt ook de volgende generatie nog eens op met de nucleaire dreiging. Ook België herbergt Amerikaanse kernbommen, koopt nieuwe bommenwerpers en schendt haar verdragsrechterlijke plichten. Voer mee actie!

Non-nuclear peace: lezing Campbell Craig
Lezingen

De kans op een nucleaire oorlog in onze tijd vloeit voort uit twee realiteiten: namelijk de realiteit dat 9 staten beschikken over kernwapens en in staat zijn deze te gebr

woensdag 25 april 2018
Actieverslag: Actie aan Ministerie van Defensie
Actieverslag

België daverde op zijn grondvesten begin deze week toen uitkwam dat de huidige gevechtsvliegtuigen wél langer zouden meegaan. Het actieplatform 'Geen Gevechtsvliegtuigen' kwam op straat om meer transparantie te eisen aan het Ministerie van Defensie.

maandag 26 maart 2018 - Yannick Beck
Wereldwijde investeringen in kernwapens nemen nog toe, en banken in België surfen mee op deze trend en investeren samen meer dan 16 miljard dollar!

Copyright: Margot Denise Art

Persbericht

Vandaag verschijnt een nieuw internationaal rapport ‘Don’t Bank on the Bomb 2018’. Dit rapport legt bloot welke financiële instellingen investeren in kernwapenproducenten (cijfers van 2017 (*)). 

woensdag 07 maart 2018 - Belgische Coalitie tegen Kernwapens en Fairfin
Vredeswake Langemark verwelkomt Nobelprijswinnaar
Evenementen
donderdag 01 maart 2018
Trump en de mythe van de kleine kernwapens

Copyright: Creative Common

Artikel

Op 2 februari 2018 publiceerde het Pentagon de nieuwe Nuclear Posture Review (NPR). Dat is het belangrijkste document over de rol van kernwapens in het Amerikaanse veiligheidsbeleid. Met dit document zorgt president Trump voor een breuk met het beleid van zijn voorgangers.

dinsdag 06 februari 2018 - Luc Barbé
Ban de Bom
Lezingen

Op 6 oktober 2017 maakte het Nobelprijscomité bekend dat de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt.

dinsdag 06 februari 2018
Doomsday Clock nooit dichter bij middernacht- reactie Belgische Coalitie tegen Kernwapens
Opinie

De “Doomsday Clock” van de Bulletin of Atomic Scientists stond sinds 1953 nooit dichter bij middernacht. De Coalitie tegen Kernwapens, de Belgische tak van Nobelprijswinnaar ICAN, roept België en andere landen op tot nucleaire ontwapening om weg te stappen van de nucleaire ondergang.

vrijdag 26 januari 2018 - Belgische Coalitie tegen Kernwapens
Nederlands pensioenfonds ABP stopt met investering in kernwapens
Artikel

Het grootste Nederlandse pensioenfonds kondigt aan te stoppen met investeren in kernwapenproducenten.

vrijdag 12 januari 2018 - Pieter Teirlinck
Conferentie nucleaire ontwapening: Noodzakelijke stap voor vrede?
Lezingen

Op 7 juli 2017 vond een historisch moment plaats : 122 landen ondertekenden een VN-verdrag dat kernwapens verbiedt. Niet zomaar een stukje papier, maar een bindend verdrag voor de ondertekenaars.

maandag 08 januari 2018
Feestelijke receptie en livestream Nobelprijs voor de Vrede

Foto: Vrede vzw

Actieverslag

Op 6 oktober werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt. Ican won de Nobelprijs voor de Vrede, een terechte overwinning voor het aandeel van Ican in het nieuw VN-kernwapenverbod. Ook in België zijn er een aantal organisaties lid van Ican waaronder Vrede vzw.

dinsdag 12 december 2017 - Ludo De Brabander
© 2018 vrede vzw - website by