Stop NATO 2017

Stop NATO 2017

Op 24 en 25 mei komen de NAVO-leiders naar Brussel voor een belangrijke NAVO-top en de inhuldiging van het nieuwe hoofdkwartier. De Belgische vredesbeweging roept in samenwerking met internationale partners op om deel te nemen aan verschillende acties om te tonen dat deze oorlogsstokers niet welkom zijn.

Nieuwe militariseringsgolf
Dossier

Het begrotingsvoorstel van president Trump voor 2018 voorziet een verhoging van het defensiebudget met 10%, Europa wil vanaf 2020 jaarlijks 500 miljoen in defensie-onderzoek stoppen en de NAVO maant zijn lidstaten aan om hun defensiebudgetten op te drijven.

donderdag 06 april 2017 - Pieter Teirlinck & Ludo De Brabander
YOU, THE WEST & THE MIDDLE EAST - lezing Mary Ann Wright
Lezingen

Mary Ann Wright is a retired United States Army colonel and retired U.S. State Departement official, known for her outspoken opposition to the Iraq War.

woensdag 19 april 2017
Vrijwilligersvergadering: Stop NATO
Campagne

Op 24 en 25 mei komen de NAVO-leiders naar Brussel voor een belangrijke NAVO-top en de inhuldiging van het nieuwe hoofdkwartier.

woensdag 12 april 2017
Conferentie en workshops: Stop NATO
Evenementen

Op 25 mei, gelijktijdig met de NAVO-top in Brussel, organiseren we een alternatieve conferentie w

maandag 03 april 2017
No-to-NATO meeting en betoging in Warschau
Actieverslag

Mensen die begin juli toevallig in de Poolse hoofdstad vertoefden konden niet om de officiële NAVO-top heen die plaatsvond op 8 en 9 juli. Op de Chopin-luchthaven werden reizigers verwelkomd door een groot reclamepaneel van Raytheon.

dinsdag 12 juli 2016 - Pieter Teirlinck
NAVO-top in Warschau belooft meer militarisering
Artikel

"Om de missie van de NAVO in deze gevaarlijkere wereld te kunnen uitvoeren, moeten we onze collectieve defensie versterken en de stabiliteit buiten onze eigen grenzen uitdragen." Aan het woord is NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg aan de vooravond van zijn eerste grote NAVO-top.

dinsdag 21 juni 2016 - Ludo De Brabander
Wat is het probleem met de NAVO?
Artikel

Op 8 en 9 juli vindt de nieuwe NAVO-top plaats in Warschau. Op deze tweejaarlijkse bijeenkomst worden de belangrijkste afspraken gemaakt over de richting en de samenwerking tussen de militaire apparaten van de 28 lidstaten. De NAVO is bij uitstek het orgaan dat de militarisering in de hand werkt.

woensdag 08 juni 2016 - Ludo De Brabander
De NAVO, instrument voor geostrategische belangen
Dossier

De Noord Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) is in 1949 opgericht.

donderdag 28 augustus 2014 - Ludo De Brabander & Georges Spriet
© vrede vzw 2016 - website by