Vredesvlag

Vredesvlag

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Vrede vzw roept al enkele jaren op om die dag zichtbaar te maken door de vredesvlag uit te hangen. Dit jaar koppelen we die dag aan de steun voor een VN-kernwapenverbod. In 2017 juli werd de tekst van het nieuwe VN-verdrag goedgekeurd door 122 landen. België moet dit VN-verdrag ondertekenen!

150 Belgian mayors want their government to sign the UN nuclear weapons ban treaty
Persbericht

On the International Day of Peace, September 21, 2018, Greenpeace Belgium, CNAPD, Fairfin and Vrede vzw are jointly launching a Belgian peace flag campaign to boost the debate on the necessary nuclear disarmament.

donderdag 20 september 2018 - Pieter Teirlinck
Video oproep; hang de vredesvlag!
Artikel

Vrijdag is het de Internationale Dag van de Vrede, dit jaar staat de strijd tegen kernwapens centraal. Hieronder de video oproep van Pieter Teirlinck coördinator van Vrede vzw!

woensdag 19 september 2018 - Pieter Teirlinck
Inhuldiging van het Vredespad
Evenementen

Op de Internationale Dag van de Vrede huldigen we het Vredespad in aan het Vredesmonument op de Gentsbrugse Meersen.

dinsdag 18 september 2018
Peace one Day
Lezingen

Peace one day, lezing door Ludo De Brabander

Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Thuis is waar je veilig bent, waar je je geborgen voelt, waar je je eigen zin kan doen, waar je op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n plek zorgt voor onrust, frustratie en zelfs agressie.

maandag 17 september 2018
123-Danst voor vrede
Evenementen

21 September is het 'Dag van de Vrede'. En wat maakt deze dag nog mooier dan hij al zal zijn? Het beste dansfeest van het jaar!

dinsdag 11 september 2018
Ontplooiing van de vredesvlag aan het stadhuis van Mechelen
Betogingen & acties

Op vrijdag 21 september ontrollen we een grote vredesvlag aan het gemeentehuis van Mechelen in het kader van de Internationale Dag van de Vrede.

dinsdag 11 september 2018
Hang de vredesvlag! Steun het verbod op kernwapens!

Illustratie: Vrede vzw

Opinie

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Elk jaar vragen we naar aanloop van deze dag om de vredesvlag te laten wapperen in de gemeenten. Dit jaar koppelen we die dag opnieuw aan het VN-kernwapenverbod, die op 20 september een jaar zal openstaan voor ondertekening. Waarom?

donderdag 23 augustus 2018
Internationale Dag van de Vrede
Campagne

Op 21 september vieren we de Internationale Dag van de Vrede. We roepen op deze dag op om een week lang de vredesvlag uit te hangen op een zichtbare plaats.

maandag 28 mei 2018
Hang de vredesvlag aan ramen, deuren en balkonnen!
woensdag 06 december 2017
102 Vlaamse Steden en Gemeenten vragen kernwapenverbod op Internationale Dag van de Vrede

Illustratie: Vrede vzw

Persbericht

Vrede vzw plaatst dit jaar de internationale dag van de vrede in het teken van het gloednieuwe verdrag voor een kernwapenverbod. België weigert het te tekenen. 102 steden en gemeenten daarentegen steunen de eis voor een kernwapenverbod.

woensdag 20 september 2017
© 2018 vrede vzw - website by