Activiteit

datum 
wo 28 okt 2020
Uur 
13u00
wie 
Viva Salud en Intal Globalize Solidarity
WEBINAR || Only Fighters Win

WEBINAR || Only Fighters Win

De coronacrisis raakt iedereen. Toch is de impact niet voor iedereen gelijk. Om de pandemie in te dijken nemen regeringen wereldwijd ingrijpende maatregelen. In sommige landen komen mensenrechten en sociale bewegingen die opkomen voor die rechten daardoor onder druk.

Nochtans zijn sociale bewegingen meer dan ooit nodig nu het recht op gezondheid van zoveel mensen in gevaar is. Want de coronacrisis is niet alleen een gezondheidscrisis maar ook een sociale crisis. Sociale bewegingen spelen een belangrijke rol om erop toe te zien dat de aanpak van de gevolgen van de crisis sociaal rechtvaardig gebeurt.

Daarom lanceert Viva Salud op 18 september onze campagne ‘Only Fighters Win: allemaal helden van de zorg!’, waarmee ze sociale bewegingen wereldwijd steunen. De helden van de zorgsector staan niet alleen. Ze krijgen de steun van sociale bewegingen in verschillende sectoren. Het zijn allemaal helden van de zorg!

Tijdens de webinar op 28/10 gaan verschillende bewegingen met elkaar in gesprek over hoe je tijdens een lockdown op een veilige manier kan opkomen voor je rechten. We wisselen ervaringen en tips uit, en leren zo bij van elkaar!
 
De webinar zal plaatsvinden in het Engels. Er is vertaling voorzien naar het Nederlands en Frans.
 
Inschrijven kan via volgende link: https://forms.gle/961UzpMAiTpC3TYZ7.
© 2020 vrede vzw - website by