Over ons
Over ons

Met zo'n naam kan je niet anders dan de site van een vredesbeweging zijn.

Wij werken rond internationale politiek, ontwikkelingsproblematiek en vredesvraagstukken. Maar verzetten ons ook tegen alle soorten discriminatie, zowel op vlak van afkomst, van geloof, als van geslacht of sociale situatie.

Missie
Missie

We willen beweging maken rond ons vredesconcept dat gebaseerd is op structurele sociale rechtvaardigheid, om zo bij te dragen tot de opbouw van een vreedzame internationale samenleving.

Geschiedenis
Geschiedenis

In maart 1949 wordt de Belgische Unie voor de Verdediging van de Vrede (BUVV) opgericht, de voorganger van Vrede vzw.

Basistekst
Basistekst

Deze tekst is het resultaat van een discussieproces dat door tientallen vredesmilitanten werd gerealiseerd in de loop van 1992. De hoofdbrok vond plaats op verschillende lokale bijeenkomsten en vooral op het congres van Vrede op 25 april 1992 in Gent. Opvolgingsdiscussie kwamen er nog op 5 september, 17 november en deze tekst werd uiteindelijk in 1993 afgerond. Vrede vzw zal in de komende beleidsperiode werk maken van een nieuwe basistekst.

Word vrijwilliger
Word vrijwilliger

Wil je bijdragen aan de opbouw van een vreedzame internationale samenleving? Je stem laten horen tegen geweld en discriminatie? Jezelf omringen door gelijkgestemden en deel uitmaken van een tof team? En tevens ervaring opbouwen in de sociaal-culturele sector? Geef ons een seintje en we gaan samen op zoek naar een fijne invulling van je vrijwilligerswerk.

© 2021 vrede vzw - website by