Activiteit

datum 
do 25 mei 2017
Uur 
20u00
plaats 
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel
BE
wie 
The BRussels Tribunal, Vrede vzw e.a.
YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST - RADICAAL KOLONIALE BRIL - Over kolonisatie, Islamofobie en hoopvol verzet

YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST - RADICAAL KOLONIALE BRIL - Over kolonisatie, Islamofobie en hoopvol verzet

WAAROVER GAAT DIT VIERDE GESPREK?

De ontwrichting van het Midden-Oosten is geen recent fenomeen, maar kent haar historische wortels in de koloniale bezetting door Groot-Brittannië en Frankrijk in het begin van de twintigste eeuw. Deze historische ontwrichting bepaalt mee hoe wij kijken naar moslims daar en hier.  Wat kunnen we hieraan doen? Kunnen we onze geesten nog dekoloniseren? We gaan op zoek naar hoopvolle voorstellen en positief verzet.

Panel:

  • Omar Jabary Salamanca is a lecturer in the Department of Conflict and Development at Ghent University. Previously he was based at Columbia University. Recent work considers post/colonial and imperial geographies of infrastructure, settler urbanism, theories of socio-materiality, urban political ecology, energy politics as well as social movements. Omar is editorial board member of Antipode, ACME, Jadaliyya Cities, member of the steering committee of the International Critical Geography Group.
  • Rachida Aziz startte in 2012 samen met een aantal gelijkgezinden Le Space  op een unieke locatie nabij de Brusselse Dansaertwijk, te midden van de designwinkels, maar tevens vlakbij de kanaalbrug richting Gentsesteenweg in Molenbeek. Le Space is een nieuw aRtivistisch productiehuis dat zich thuis voelt tussen de hybride bevolking van onze superdiverse steden.
  • Met de radicale moderator van dienst  KELTOUM BELORF: Keltoum Belorf is geboren en getogen in Antwerpen (1977). Ze studeerde Politieke- en sociale wetenschappen aan de UA.  Ze werkt momenteel als journalist bij bij de DeWereldMorgen.be en voordien bij Indymedia.be en bij de VRT-radio. Ze schrijft voornamelijk over socialen thema´s en sociale actie zoals vluchtelingen, anti racisme,  uitsluiting, vredesbeweging,...  Daarnaast maakt ze ook video’s samen met het collectief de Fatima’s om stereotypen aan te klagen en podcasts met grote en kleine verhalen over verzet.

Praktisch:

© 2018 vrede vzw - website by