Activiteit

datum 
do 04 mei 2017
Uur 
20u00
plaats 
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel
BE
wie 
The BRussels Tribunal, Vrede vzw e.a.
YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST - RADICALISERENDE OORLOG - Over geopolitiek, globalisering en conflict

YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST - RADICALISERENDE OORLOG - Over geopolitiek, globalisering en conflict

Het  wordt steeds moeilijker om conflicten en oorlog geografisch af te bakenen. Geostrategische belangen zorgen niet alleen in het Midden-Oosten voor extremisme, polarisering en geweld. Wat is de rol van jouw regering in de chaos hier en daar? Wat is de weerslag daarvan op het samenleven daar en hier? Brengt een binnenlandse politiek van deportatie-wetten en een buitenlandse politiek van F16’s echt zoden aan de dijk?

Panel:

  • Sami Zemni is hoogleraar in de politieke wetenschappen (UGent). Hij studeerde in Gent en in Aix-en-Provence. Aan de Universiteit Gent coördineert Sami Zemni de Midden-Oosten en Noord-Afrika Onderzoeksgroep. Hij is stichtend lid en oud voorzitter van het Centrum voor Islam in Europa (CIE). Hij publiceert over politieke islam, de Arabische Opstanden en het islamdebat in internationale en nationale wetenschappelijke tijdschriften. Hij publiceerde onder andere “Het Islamdebat” (EPO 2009), “Politieke Islam, 9/11 en jihad” (Acco 2006) en “Het Midden-Oosten. The times are a‟changing” (EPO 2013).
  • Iman Lechkar is dr. in de Sociale en culturele antropologie (2012,  KUL) en promoveerde op een proefschrift over bekering tot en binnen de islam.  Ze is recent aangeworven als docent Gender en Islam en is houder van de VUB-Fatima Mernissi Leerstoel. Haar huidig onderzoek is gericht op islam, gender en geweld bij moslims in Brussel.
  • Met de radicale moderator van dienst  KELTOUM BELORF: Keltoum Belorf is geboren en getogen in Antwerpen (1977). Ze studeerde Politieke- en sociale wetenschappen aan de UA.  Ze werkt momenteel als journalist bij bij de DeWereldMorgen.be en voordien bij Indymedia.be en bij de VRT-radio. Ze schrijft voornamelijk over socialen thema´s en sociale actie zoals vluchtelingen, anti racisme,  uitsluiting, vredesbeweging,...  Daarnaast maakt ze ook video’s samen met het collectief de Fatima’s om stereotypen aan te klagen en podcasts met grote en kleine verhalen over verzet.

Praktisch:

 

                               

© 2018 vrede vzw - website by